Baeten Hylebos Architecten laureaat voor Stadsprijs voor renovatie

SINT-NIKLAAS. Baeten Hylebos Architecten, het bureau van de jonge architecten Evelyne Baeten en Jonas Hylebos, is een van de winnaars in de Stadsprijs voor renovatie, invulbouw en duurzaam bouwen 2017.  De architecten wonnen een prijs ter waarde van 2000 euro in de categorie ‘renovatie’ met een kleinschalig renovatieproject te Sint-Niklaas. 

"Dit specifieke project dat wij instuurden voor de Stadsprijs voor renovatie, invulbouw en duurzaam bouwen 2017 is meteen ook onze eerste realisatie.", klinkt het. "Het ontwerp startte vanuit een driedelige vraag: een budgetvriendelijke bouwtechnische verbetering, een oppervlakteoptimalisatie van de woning en de vraag naar een aangenamere sfeer, meer licht, comfort en ruimtegevoel."  Het project is de renovatie van een half open bebouwing waarin heel wat bricoleerwerk werd verwijderd en vervangen door een aantal strategisch geplaatste wanden en ramen. Door bepaalde deuren te sluiten kan de eetruimte omgetoverd worden tot een vergaderruimte die aansluit bij de bureauruimte voor de zelfstandige activiteit die er wordt uitgeoefend. Enkel de bestaande inkomhal werd behouden en mee geïntegreerd in het nieuwe geheel. 

Op 6 mei, tijdens de Open Wervendag, wordt de Stadsprijs voor renovatie, invulbouw en duurzaam bouwen 2017 uitgereikt. (mb, foto: Baeten Hylebos Architecten)

 

Lees ook:

Ruim 927.000 euro subsidie voor restauratie VTS-site

SINT-NIKLAAS. Vlaams minister van Onroerend Erfgoed, Geert Bourgeois, heeft een erfgoedpremie van ruim 927.525 euro toegekend voor de restauratie van de VTS-site in Sint-Niklaas. Met het geld zullen het...

Basisschool Het Kompas in ‘t nieuw

SINT-GILLIS-WAAS. Goed nieuws voor de medewerkers en leerlingen van de gemeentelijke basisschool Het Kompas: de nieuwbouw is klaar. De afbraakwerken van het oude gebouw startten voor de...