Schermgilde De Klauwaerts kende succesvol weekend op Belgisch kampioenschap sabelschermen

SINT-NIKLAAS.  In het weekend van 24 en 25 maart werd in Ronse het Belgisch kampioenschap sabelschermen voor kadetten en junioren gehouden. Schermgilde De Klauwaerts hield er vier kampioenen aan over: Jasper Van Dyck (kadetten heren), Jolien Corteyn (Kadetten Dames), Saartje Corteyn (junioren Dames) en Arne De Ridder (junioren heren).

Bij de kadetten heren ging Jasper Van Dyck (Klauwaerts) er vol voor. Na een indrukwekkende reeks kwam hij in de finale tegenover Lester Kurvers (SMG Gent) te staan. Na een moeizaam begin keek hij tegen een 2-8 achterstand aan maar Van Dijck vond zijn goed gevoel terug en trok het laken naar zich toe om op fantastische wijze de finale te winnen met 15-14 .

Bij de kadetten Dames maakte Jolien Corteyn (Klauwaerts) haar rol als favoriet waar. Ze versloeg in de finale Nan Van Rijckeghem (SMG Gent) op overtuigende wijze met 15-4.

Bij de Junioren Dames moest Saartje Corteyn (Klauwaerts) vol aan de bak. Na een moeizame start in de poules, vijfde, ging Saartje Corteyn er vol voor en stootte door tot de finale waar ze  Floriane Aelvoet (SMG Gent) versloeg met 15-6.

Bij de Junioren heren kwam Arne De Ridder (Klauwaerts) als laatste aan de beurt. Hij stootte vlot door naar de finale om zijn duivels te ontbinden tegen Strijk Philippe (SMG Gent). De Ridder won z’n finale met 15-12 en zorgde zo voor een 4 op 4. (mb)

 

 

 

Lees ook:

Klauwaerts beleefden succesvol weekend

SINT-NIKLAAS. De Sint-Niklase schermgilde Klauwaerts heeft een actief weekend achter de rug. De pupillen (-12-jarigen) werden vertegenwoordigd door Quinn Vercamme, Birgen Daneels, Sofya Pauwels en...

Klauwaerts schitteren op BK senioren

SINT-NIKLAAS. Op zondag 24 april werd in Geldenaken het BK Senioren scherm ingericht. Na eerder dit seizoen al het merendeel van de Belgische titels verovert te hebben bij de jeugdcategorieën sabel...