Wase fotografe scoort op Olympische Spelen voor Fotografen

SINT-GILLIS-WAAS. Natuurfotografe Ann Coppens zal zondag 25 maart bekroond worden als ‘Best of Team Belgium’ op de jaarlijkse 'World Photographic Cup', die ook wel de Olympische Spelen voor Fotografen wordt genoemd. Hierdoor behaalt ze de WPC Nation Award 2018 for Belgium. Daarnaast hoopt ze haar titel als European Professional Photographer of the year te verlengen. 

Coppens dankt haar prijs aan een foto van een noordse stern. In juni 2017 slaagde Coppens er in om een noordse stern te fotograferen vanuit een heel speciale invalshoek. Ze nam de foto tijdens een verblijf op de Farne Eilanden. "Noordse sternen zijn ervoor gekend dat ze heel dapper zijn. Deze kleine vogeltjes schrikken er niet voor terug mensen of grotere dieren aan te vallen om zo hun nestje met jongen te beschermen. Op de Farne Eilanden moet je eerst zo een kolonie voorbij vooraleer je de andere vogels op het eiland kan fotograferen. Als fotograaf moet je dus al stappend op 1 à 2 minuten tijd reageren en fotograferen.", aldus Ann Coppens. 

Coppens haalde vorig jaar al brons in de categorie ‘natuur’ met een foto van een vliegende zeearend. De Wase fotografe won goud in de categorie ‘wildlife’ en werd European Professional Photographer of the year 2017.  Zondag staat ze in Ierland samen met 9 andere wildlife fotografen in de finale voor de titel ‘Photographer of the year 2018’. (mb, foto: Ann Coppens)

info: anncoppens.be