Nieuws uit de regio 18.04

Nieuws dat goed is om weten met voor Temse een verlenging van de vlaggententoonstelling; Vlaggententoonstelling in Gemeentemuseum wordt verlengd, het Heemkundig Museum van Bazel dat oude dingen zoekt, politiewerk in de zone Sint-Gillis -Stekene met opgave waar er snleheidscontroles zijn.

Vlaggententoonstelling verlengd

TEMSE. De Erfgoeddag kreeg grote belangstelling. Er werden in Temse twee tentoonstellingen rond het thema "Gevaar" georganiseerd in het kader van de 5de  Vlaamse Erfgoeddag. In het Gemeentemuseum organiseerde de raad van beheer een expo van oude vaandels, banieren en standaarden, in huize De Wal in de Sint-Jorisstraat, presenteerden het Davidsfonds en Kantschool Artofil een expo rond Wereldoorlog II en zijn gevolgen, en werden oorlogskant en zwarte kant tentoongesteld. Beide expo's werden georganiseerd i.s.m. het gemeentebestuur en begeleid door cultuurbeleidsco?rdinator Sophie Vermeire.
De tentoonstellingen kregen meerdere honderden belangstellenden over de vloer.
Omwille van het grote succes wordt de expo rond de vaandels in het Gemeentemuseum verlengd tot en met zondag 15 mei. Er kan een bezoek aan gebracht worden, elke zater- en zondag van 14 tot 18 u., zondag ook van 10 tot 12 u. Toegang gratis.

Heemkundige Kring Wissekerke zoekt wat
BAZEL. Het Heemkundig Museum Wissekerke in de Kruibekestraat 2 kan nog steeds aangevuld worden met oude voorwerpen of archiefstukken om de permanente collectie te vervolledigen. De Tapperij "De Drij klakken" geeft een oude caf? weer en laat de r-tijd van toebn zeker herleven. Het bestuur van de kring wil nu een kruidenierswinkeltje inrichten zoals dat was rond het jaar 1900. Er wordt dus gezocht naar oude winkelinrichting met o.a. toonkastjes, winkeltoog, balansen, kassa maar ook koopwaar die in zulke winkeltjes werden verkocht zoals zeep, chicorei, koffie, tabak.
Voor de tapperij zijn ook nog objecten welkom die iets te maken hebben met de verdwenen brouwrijen uit de streek. Of affiches, reclameobjecten, bierglazen, speelkaarten. Wie nog iets bezit en het aan de Heemkundige Kring wil overmaken, kan contact opnemen met conservator Dimitri Van Laere, 03.825.48.36

Politiewerk Sint-Gillis-Stekene
In de Sint-Niklaasstraat te Sint-Gillis-Waas haalde een bestuurder een geparkeerde vrachtwagen in op hert ogenblik dat uit de tegengestelde richting een ander voertuig kwam.Ze kwamen in aanrijding met elkaar. De wagen begon te slippen en kwam tegen een derde auto terecht. E?n bestuurster werd lichtgewond overgebracht naar het ziekenhuis. E?n bestuurster vertoonde tekenen van alcoholintoxicatie en dat was voldoende om op last van het parket haar rijbewijs voor 15 dagen in te trekken.
In de Kluizendijkstraat hebben onbekenden een aanhangwagen gestolen. De lokale politie onderzoekt de zaak verder. En in de Stationsstraat te Stekene, reed een bestuurder tegen een muur en pleegde vluchtmisdrijf. De lokale politie stelde een onderzoek in en in de namiddag konden ze de gevluchte bestuurder reeds verhoren.
De lokale politie zal deze week ook weer snelheidscontroles uitvoeren. Maandag is dat in de Brugstraat, Drieschouwen, Dorpsstraat en de Voorhout in Stekene, dinsdag in de Potterstraat en de Zandstraat in Sint-Pauwels, woensdag in de Trompstraat en de Voorhout in Stekene, donderdag in de Kerkstraat en de Sint-Niklaasstraat in Sint-Gillis-Waas, vrijdag in Bosdorp en De Stropersstraat in Stekene en op zaterdag aan de Dries en Potterstraat Sint-Pauwels, de Kronenhoekstraat Sint-Gillis en Dorpsstraat Stekene. (F)