Bouw assistentiewoningen Karmel gestart

SINT-NIKLAAS. Op de site van het voormalige Karmelietenklooster is de bouw gestart van 37 assistentiewoningen ‘Karmel’. Daarmee breidt Woonzorg Samen Ouder vzw zijn dienstverlening aan ouderen verder uit in de directe nabijheid van woonzorgcentrum De Ark. Hierdoor kan er bij noodsituaties snel verpleegkundige hulp ter plaatse zijn. Bovendien is de woonassistent ook altijd dichtbij voor advies en ondersteuning en kunnen bewoners gebruik maken van de gemeenschappelijke faciliteiten van het woonzorgcentrum. Het woonzorgcentrum neemt het onderhoud van de omgeving en de infrastructuur voor zich. 

De assistentiewoningen worden uitgerust met alle hedendaags comfort en zijn beschikbaar in verschillende afmetingen, van 60 tot 90m². De woningen hebben een terras, 1 of 2 slaapkamers en een private inkom met videofoon. Parkeren zal mogelijk zijn in de ondergrondse garage. Midden 2019 worden de assistentiewoningen in gebruik genomen. (mb)

 

Lees ook:

SINT-NIKLAAS. VZW Zorgwonen organiseert morgen, zaterdag 2 juni, een opendeurdag in Residentie Alegria. De residentie bestaat uit 45 ruime flats met ingerichte keuken en terras. Er is een...