Oefenbedrijf Ice Cube scoort op Belfairbeurs

SINT-NIKLAAS.  De Onze-Lieve-Vrouw-Presentatie (OLVP) Sint-Niklaas was op 8 maart met maar liefst acht oefenbedrijfjes goed vertegenwoordigd op de Belfairbeurs. De beurs is het jaarlijkse mekka voor oefenbedrijven in de Heizel in Brussel. Alle deelnemende projecten werden bezocht en beoordeeld door mystery shoppers. Eén van de Sint-Niklase oefenbedrijven, Ice Cube, werd door die mystery shoppers bekroond met een derde plaats, goed voor een ‘wireless presenter’ en een gratis deelname van één oefenfirma aan de editie van volgend jaar. 

De leerlingen van 6 BE (Bedrijfseconomie) en 7 BUSU (Business-Support) bereidden zich van bij de start van het schooljaar voor op de Belfairbeurs. Ze kozen producten, ontwierpen logo’s, brochures en een beursstand en bespraken de huisstijl. Daarnaast stelden ze allerlei handelsdocumenten op en bereidden de verkoopsgesprekken in zowel Nederlands, Frans als Engels voor. In zo’n oefenbedrijf kreeg elke leerlingen een bepaalde functie. Alle transacties die bij het runnen van een bedrijf horen, worden reëel uitgevoerd; alleen de producten waren virtueel. 

In totaal waren ongeveer 120 oefenbedrijven van leerlingen, studenten en werkzoekenden aanwezig op de Belfairbeurs. (mb, foto boven:  Mohamed Siali, Narjiss Berrazi, Dylan Wienk, Jana De Bosschere, Yusuf Basak en Robin Hoste)

 

Lees ook:

Leerlingen basisschool geëvacueerd na bommelding

SINT-NIKLAAS. De leerlingen van de vrije basisschool Onze-Lieve-Vrouw-Presentatie in de Watermolendreef werden gisterochtend, donderdag 14 september, voor korte tijd geëvacueerd na een bommelding...

Studenten promoten Sint-Niklaas op vakantiesalon

SINT-NIKLAAS. De leerlingen van het zesde jaar toerisme van de Onze-Lieve-Vrouw Presentatie vormen een toeristisch promotieteam dat Sint-Niklaas zal promoten op tal van toeristische beurzen....