Bevers project voor kinder-en jongerenprovincieraad goedgekeurd

OOST-VLAANDEREN. Op 19 november 2005 zal voor de tweede maal de kinder- en jongeren-provincieraad plaatsvinden voor 10 tot 16-jarigen. Het is een bijeenkomst in het kader van het project "Parti-tur" wat staat in jongerentaal voor "Participatie in Turbotaal"
De lokale besturen staan hierbij centraal. Zij kunnen bestaande en nieuwe participatieprojecten uitwerken in samenwerking met een professionele organisatie en met financi?le ondersteuning van het provinciebestuur Oost-Vlaanderen. De gemeentebesturen konden via een standaard-aanvraagformulier tot 1 januari 2005 een project indienen bij het provinciebestuur.
Beveren was daar ook bij. Het gemeentebestuur wil i.s.m de kinderrechtswinkel Gent met het project 'Vakantie in mijn straat' kinderen aanzetten zelf voorstellen van vakantieactiviteiten te lanceren en uit te werken samen met de jeugddienst. Uit het Waasland kwam er enkel nog een voorstel uit Waasmunster. Hier wil het gemeentebestuur samen met kinderen en jongeren de jeugdbladzijde uit het gemeentelijk infoblad restylen en schrijven. Het pedagogische centrum Viv?s zal hen daarbij ondersteunen. Verder zijn er projecten uit Eeklo, Merelbeke, Knesselare, Buggenhout, Zele en Zomergem
Op 19 november 2005 zullen alle gemeentelijke realisaties door de kinderen en jongeren zelf aan het publiek voorgesteld worden. De deelnemende kinderen en jongeren zullen tijdens dat slotmoment met elkaar ervaringen uitwisselen. Ze krijgen tegelijkertijd de kans om tijdens de tweede kinder-en jongerenprovincieraad beleidsugggesties te formuleren aan het provinciebestuur Oost-Vlaanderen. (F)