Nieuws uit en voor de regio op 17.04

Een verzameling van nieuws dat goed is om weten. Het Rode Kruis meldt dagen van bloedgeven in Beveren en Melsele, er is ook een belangrijke verwittiging voor mensen die aan de kassa van een warenhuis betalen met hun bankkaart, Frank Bomans van "Thuis" is peter geworden van het palingfeest van vzw De Klaproos, voor die vzw wordt in de kerk van Melsele een benefietconcert gegeven, Kruibeke zet de kinderen aan om te tekenen over de boerenbuiten en trekt met 50-plussers naar een sportdag, het Dorpshuis van Rupelmonde speelt dan weer toneel over Mercator voor 50 jaar Toerisme Waasland.

Bloedinzameling in Melsele en Beveren
Het Rode Kruis organiseert weer bloedinzamelingen en doet beroep op de bevolking om er aan mee te werken. In Melsele gaan ze door in de zaal van Kafee De Kadans, Grote baan 181 op  woensdag 20 april  en maandag 25 april van 18 tot 20u.
Voor Beveren zijn de volgende inzamelingen gepland voor woensdag 11, donderdag 12, woensdag 18 en donderdag 19 mei van 17.30u tot 20u in het Rodekruisgebouw aan de Gravendreef.
Wie op die data niet kan, kan terecht in het Donorcentrum in St.-Niklaas. Info over openingsuren op het telefoonnummer 03/766.13.00. Goed om weten is dat wie bloed wil geven in goede gezondheid en tussen 18 en 65 jaar moet zijn. Zwangere vrouwen en vrouwen in een periode van 1 jaar na de bevalling mogen echter geen bloed geven. Personen die tot de AIDS- risicogroep behoren, mogen evenmin bloed geven. Na het aanbrengen van tatoeages of huidperforaties moet men 1 jaar wachten. Er zijn soms ook wachttijden na reizen buiten Europa. Er wordt aangeraden om voor de bloedgift een lichte maaltijd te gebruiken. (F)


Let op aan de kassa voor GSM's
De techniek staat niet stil en dat geldt op alle vlakken. Dat de GSM's ook als fototoestel kunnen dienen, is niet van gisteren maar wat ze er nu mee doen is toch het vermelden waard. Wie aan een kassa staat in een warenhuis, een restaurant e.d. kijkt best uit naar personen die er zich met een GSM bevinden, want die kunnen foto's nemen van de kredietkaart waarop uw naam, kaartnummer en geldigheidsdatum voor komen. Met deze foto's hebben ze natuurlijk alles wat nodig is om achteraf aankopen te doen op diverse internetsites.
Dit soort misdrijven, die thuishoren in de categorie "diefstal van identificatiegegevens", komen steeds meer en meer voor. Het is dus uitkijken naar personen die zich tijdens het winkelen in de omgeving van de kassa bevinden.(F)

Frank Bomans peter van 4de Palingfeest VZW De Klaproos
MELSELE. Het "Comite 2000" dat zich inzet voor steunverlening aan vzw De Klaproos, het verblijf voor mensen met een handicap, organiseert op zaterdag 5 en zondag 6 juni weer een palingsfeest. Het is reeds het 4de in de rij en gaat weer door in de lokalen van de Dambrugstraat 69 te Melsele. De organisatoren zijn geen klein beetje fier te mogen aankondigen dat Pol Goossen alias Frank Bomans uit de VRT-reeks "Thuis", zich als 'peter van het Palingfeest 2005'heeft aangeboden. Naast het palingfeest wordt er zaterdag ook een fuif georganiseerd met de "All star Melsele" en DJ Bob. Het Palingfeest zal op 17 mei aan de pers worden voorgesteld door Pol Goossen in het opvanghuis in de Kallose Kruisdijklaan. (F)

Benefietconcert in Melsele voor vzw De Klaproos
MELSELE.In de Onze-Lieve-Vrouwkerk van Melsele wordt op vrijdag 29 april om 20.30u een benefietconcert gegeven ten voordele van vzw De Klaproos, de vereniging uit Beveren die zich inzet voor mensen met een handicap. Dit concert wordt georganiseerd met medewerking van het Orgelcomit? Melsele, in het kader van de "Week van de Amateurkunsten". Ann Maes, Oscar De Boitselier, Leo Van Remortel, Willy Vriesacker en Franky Wagemans brengen een afwisselend programma met zang door een sopraan en een tenor, en muziek van een dwarsfluit, viool en orgel.
De toegangsprijs voor dit concert bedraagt 10,00 euro. Kaarten zijn te verkrijgen op het secretariaat van de parochie, in de kapel van Gaverland en bij de bestuursleden of bij de voorzitter van vzw De Klaproos, Jo Smet: 03 / 775 13 20(F)


Tekenwedstrijd "Vakantie op de boerenbuiten"

KRUIBEKE. De gemeente zet de jongens en meisjes tussen 6 en 12 jaar aan om deel te nemen aan tekenwedstrijd ' Vakantie op de boerenbuiten' die door de provincie Oost-Vlaanderen wordt georganiseerd. Wie graag tekent, van de boerderij houdt en een echte TV-reportage wil maken, moet v??r 15 juni zijn tekenwerk opsturen naar de Provinciale Landbouwkamer, Gouvernementstraat 1 te 9000 Gent. Naam, adres en leeftijd moet vermeld worden. De deelnemers maken de kans om tijdens de zomervakantie mee te werken aan een superleuke reportage over de boerenbuiten. De reportages worden uitgezonden in het programma 'Boer en Buiten' op de regionale televisiezenders AVS en Kanaal 3. Info is te vinden op www.oost-vlaanderen.be/landbouw.

Waasland in beweging met sportdag voor 50+
GROOT-KRUIBEKE. De gemeentelijke sportdienst organiseert de deelname aan de sportdag voor 50+ die op donderdag 28 april in sporthal "Hoogendonck" te Waasmunster wordt mogelijk gemaakt in het kader van "Waasland in beweging". Op het programma staan veel sportmogelijkheden en veel plezier en bovendien een optreden van 'Lauri & Jo'.
De deelnameprijs zonder middagmaal bedraagt 6 euro, met middagmaal 16 euro. Het busvervoer is gratis. Vertrekken kan aan de kerk te Kruibeke om 8u, in Bazel Dorp om 8.05u, en aan de kerk te Rupelmonde om 8.10u. Info en inschrijven bij de gemeentelijke sportdienst, tel. 03 740 02 52.(F)


Dorpshuis speelt met toneel voor jarig Toerisme Waasland
RUPELMONDE. De toneelgroep van dorpshuis De Duizendpoot die luistert naar de naam "Compagnie Den Duizendpoot", speelt een nieuw, zelfgeschreven stuk over Mercator. Ze doen dat in het kader van 50 jaar Toerisme Waasland. Op vraag van de toeristische dienst heeft deze groep zich een half jaar ingezet om in zes speelse sc?nes een tijdsbeeld te schetsen van de periode waarin Mercator leefde en werkte. De laatste voorstelling vindt plaats zaterdag op 23 april om 20u in Ontmoetingscentrum De Brouwerij te Kruibeke. Kaartjes kosten 5 euro en zijn te bestellen via tel. 03 740 96 25, in de dorpshuizen, aan de balie van het gemeentehuis en het OCMW en de toeristische dienst.(F)