Beeldenpaar Johanna en Margaretha Van Constantinopel 1217 wint cultuurprijs

SINT-NIKLAAS. De cultuurraad van Sint-Niklaas heeft woensdag de cultuurprijzen 2017 uitgereikt. Dat gebeurde tijdens een showavond in de stadsschouwburg. Winnaar is Kunst in de Stad voor de realisatie van het beeldenpaar 'Johanna en Margaretha van Constantinopel 1217'. Kunst in de Stad ontving het beeld Enigma van Frans Wuytack. 

Het Reynaertgenootschap won in de categorie 'Culturele vereniging 2017', Kimberly Dhondt kreeg de prijs voor 'Culturele persoonlijkheid 2017' en Pianofest werd winnaar in de categorie 'Cultureel evenement 2017'. Voor het eerst werd er ook een 'Carrièreprijs' uitgereikt, deze ging naar Dirk Van Driessche. Het Massaspel 'Sinay 1798' door toneelkring Baudeloo Sinaai kreeg een uitzonderlijke vermelding in het kader van 800 jaar Sint-Niklaas/Sinaai.  (mb)

 

Lees ook:

Gemengd Nobelkoor Kemzeke wint Stekense cultuurprijs

STEKENE.  Het Gemengd Nobelkoor Kemzeke wint dit jaar de Cultuurprijs Stekene.  Het koor vierde in 2017 het 50-jarig bestaan en kreeg dan het predicaat ‘Koninklijk’. Vorig jaar was het één van de...

Cultuurprijzen in Kruibeke

KRUIBEKE. De Cultuurraad reikte op zondag 1 mei haar jaarlijkse cultuurprijzen uit. Dat gebeurde naar aloude traditie in met de Kruibeekse Week voor de AmateurKunsten.