Nieuwe website voor digitale ondersteuning van ondernemers

SINT-NIKLAAS. De stad Sint-Niklaas heeft de website OndernemeninSintNiklaas.be gelanceerd. Met de portaalsite wil de stad informatie en documenten voor ondernemingen vlot toegankelijk maken en online diensten aanbieden. Ook digitaal aanvragen van premies kan via het portaal. Het aanbod van dergelijke diensten wordt in de loop van het jaar nog verder uitgebreid. 

Ook starters kunnen terecht op de portaalsite. Onder de knop ‘Start jouw zaak’ staat alle informatie over de stappen om een eigen zaak op te richten. Ook wie wil uitbreiden of informatie zoekt over het dagelijkse beheer van een onderneming kan er terecht. De structuur en inhoud van de site is samengesteld op basis van de resultaten van een online enquête waar 200 Sint-Niklase ondernemers aan deelnamen. De website zal gekoppeld worden aan de bedrijvendatabank met de bedoeling om uit te groeien tot een volwaardig digitaal loket voor bedrijven. 

De portaalsite heeft 300 513 euro gekost en werd gebouwd met de steun van EFRO (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling), de Vlaamse overheid (Hermesfonds) en de provincie Oost-Vlaanderen. (mb)

info: ondernemeninsintNiklaas.be