Adrienne De Maesschalck vierde 106de verjaardag in Woonzorgcentrum Orelia Ten Berge

BELSELE. Groot feest in Woonzorgcentrum Orelia Ten Berge in Belsele: bewoonster Adrienne De Maesschalck vierde er vrijdag haar 106de verjaardag.  De Maesschalck werd op 2 februari 1912 geboren in Wachtebeke. Na een leven als huisvrouw in Waasmunster woont ze ondertussen 4 jaar in woonzorgcentrum Orelia Ten Berge. 

Haar geheim om zo oud te kunnen worden: "Wees optimistisch en goed gezind, want klagen is nergens goed voor." De Maesschalck is katholiek en bidt elke dag. En op tijd en stond eet Adrienne graag een goed ‘patéeke’. Deze 106-jarige spreekt een woordje Frans en laat graag horen dat ze dit nog steeds kan. Jarig zijn op Lichtmis heeft zo zijn voordelen: al sinds haar kindertijd was het thuis steeds gezellig en werden er op haar verjaardag pannenkoeken gebakken. Het woonzorgcentrum trakeerde de jarige op pannenkoeken. (mb)

 

 

Lees ook:

SINT-NIKLAAS. Deze week zijn de werken gestarten aan woonzorgcentrum Orelia Ten Berge aan de Tuinlaan in Belsele. De verouderde infrastructuur wordt vernieuwd en er komt ook een uitbreiding met een...