Politienieuws Beveren en Sint-Gillis 16.04

Beveren gaat de verkeersovertredingen op aanvraag styrenger aanpakken en in Sint-Gillis moest de lokale politie een paar feiten noteren zoals iemand die in de verkeerde richting reed.

Vanaf 1 mei 2005 zal de lokale politie van Beveren de snelheidsovertredingen op een aantal onveilige punten strenger gaan aanpakken. Deze nieuwe aanpak komt er in opdracht van de federale Minister van Verkeer en het Parket-generaal te Gent. Men gaat er van uit dat door de strengere snelheidscontroles, de gemiddelde snelheden op de wegen nog meer zullen dalen. En als de snelheid daalt dan zak dat een gunstig effect hebben op het aantal ongevallen. Daarom zal de Beverse politie bij snelheidscontroles op de gewestweg N70 met de Gentseweg en Grote Baan, vanaf 7 km per uur boven de toegelaten snelheid overtreders bekeuren. Overtredingen worden dus bekeurd vanaf 57 km per uur binnen de bebouwde kom waar de toegelaten snelheid 50 km per uur is en vanaf 77 km per uur op die plaatsen waar de toegelaten snelheid 70 km per uur bedraagt, buiten de bebouwde kom. Weggebruikers mogen zich vanaf 1 mei verwachten aan frequente controles en een verwittigd man is er ?

In Sint-Gillis  reed een bestuurder op de rotonde ter hoogte van de Dagsterrestraat tegen de verkeersrichting in en beschadigde hierbij de bewegwijzering en kwam ook nog tegen een geparkeerd voertuig terecht. De chauffeur deed alsof zijn neus bloedde en pleegde vluchtmisdrijf. De dader is echter gekend en de lokale politie stelde proces-verbaal op.
Vrijdag trof een patrouille een niet verzekerde bromfiets aan in de Kluizendijkstraat. De tweewieler werd in beslag genomen. (F)