Kandidaten Prins en Prinses Carnaval Oost-Vlaanderen 2018 bekend

PROVINCIE. De kandidaten voor de verkiezing van prins- en prinses carnaval Oost-Vlaanderen 2018 zijn bekend. Karin Rodrigus (50) uit Haasdonk en Katrien Sinnaeve (52) uit Baasrode strijden om het kroontje van Prinses Carnaval Oost-Vlaanderen. Michael Van De Vijver (27) uit Zomergem is de enige kandidaat om Prins Carnaval Oost-Vlaanderen te worden. Op vrijdag 26 januari weten we wie het huidige prinsenpaar, Prins Carnaval Oost-Vlaanderen 2017 Andre I en Prinses Carnaval Oost-Vlaanderen 2017 Mieke I, zal opvolgen. De verkiezing start om 20.10 uur in Fuifzaal De Bevegemse Vijvers in Zottegem. 

Nu de feestdagen bijna achter de rug zijn, maken heel wat carnavalverenigingen zich op voor het volgende feest: carnaval. De Zottegemse carnavalvereniging De Filekes Velzeke VZW organiseert voor de 21ste keer de verkiezing van Prins Carnaval Oost-Vlaanderen en voor de 11de keer de verkiezing van Prinses Carnaval Oost-Vlaanderen. In 2018 zal de 45ste Prins Carnaval Oost-Vlaanderen. Vriijdagavond maakten zij de kandidaten bekend die het huidige prinsenpaar -  Prins Carnaval Oost-Vlaanderen 2017 Andre I en Prinses Carnaval Oost-Vlaanderen 2017 Mieke I - willen opvolgen. 

de kandidaten

Er zijn twee kandidates om Prinses Carnaval Oost-Vlaanderen 2018 te worden: Karin Rodrigus (50) uit Haasdonk en Katrien Sinnaeve (52) uit Baasrode. Het gezin van Karin Rodrgus leeft helemaal voor carnaval. Rodrigus is reeds vier jaar actief bij carnavalvereniging De Beverkes uit Melsele en haar vriend Tom is de regerende Prins Carnaval van het Waasland. Ook haar twee dochters van 12 en 10 jaar zijn door dezelfde microbe gebeten: de oudste dingt mee naar de titel van Nationale Kinderprinses van België en de jongste wil de Provinciale Kinderprinses van Oost-Vlaanderen worden. 

De concurrente van de Haasdonkse Rodrigus is Katrien Sinnaeve (52) uit Baasrode. Sinnaeve draait meer dan 25 jaar mee in de carnavalwereld is lid van de Sterreplukkers.  Sinnaeve is moeder van een dochter en een zoon en fiere oma van een kleindochter. 

De 27-jarige Michael Van De Vijver uit Zomergem is de enige kandidaat om Prins Carnaval Oost-Vlaanderen 2017 Andre I op te volgen.  Ook hij is al jaren actief in de carnavalwereld en heeft al wat titels op z’n naam staan. Zo werd hij in 2007 jeugdprins SGK Gent. Twee jaar later werd hij Prins SGK Gent. In 2010 en 2011 werd hij verkozen tot Stadsnar VGC KNUS Gent, Stadprins VGC KNUS Gent om een jaar later uitgeroepen te worden tot Stadskeizer VGC KNUS Gent. In 2013 probeerde hij al een keer om Prins Carnaval Oost-Vlaanderen te worden maar zag toen de titel naar Prins Fabio gaan.  Hij mag dan wel de enige mannelijke kandidaat zijn, hij moet op de verkiezingsavond wel 325 punten behalen om verkozen te worden. 

verkiezing

De verkiezingsavond waarop de Prins en Prinses Carnaval Oost-Vlaanderen 2018 worden verkiezing vindt plaats  op vrijdag 26 Januari 2018.  De verkiezing begint om 20.11 uur in Fuifzaal De Bevegemse Vijvers, Zwembadstraat 7 te Zottegem. Alle kandidaten moeten een show van maximum een half uur brengen, waarna het publiek mag stemmen en een jury punten mag geven. (mb)

 

Lees ook:

Koppel wordt keizer en prinses carnaval

STEENDORP.  De Orde van de Baksteen uit Temse heeft het carnavalsseizoen op gang getrokken. Omdat er slechts 1 kandidate was om Prins Roy I op te volgen, schrapte de Orde van de Baksteen de...

Waasland in beeld (64)

HAASDONK. Gisteren, zondag 18 maart, organiseerden de Haasdonkse Nachtvlinders hun 40ste carnavalstoet. Ondanks het koude winterweer tekenden heel wat carnavalsverenigingen present. Langsheen de...

Orde der Beursvrienden sluit carnavalseizoen af

KIELDRECHT. Tradities zijn er om in ere te houden en dus sluit De Orde der Beursvrienden het carnavalseizoen in het Waasland af. Op zondag 9 april organiseren de carnavalisten hun carnavalstoet om...

Wie worden de Prins en Prinses carnaval Belsele?

BELSELE. Nu de nieuwjaarfestiviteiten stilaan verteerd geraken, maken heel wat carnavalverenigingen zich klaar voor hun hoogtepunt van het jaar: het carnavalsseizoen. In Belsele kiest de Orde Der...