Postkaarten en BOB-sleutelhangers op verkeersveilige nacht

REGIO. In de nacht van 2 op 3 december vindt in de provincie Oost-Vlaanderen de Verkeersveilige Nacht plaats. In alle 28 politiezones zullen alcoholcontroles worden uitgevoerd tussenn 19 en 7 uur. De politie zal BOB-sleutelhangers en postkaarten met een gedicht, opgedragen aan verkeersslachtoffers, uitdelen. 

Vanavond om 19 uur starten in 28 Oost-Vlaamse politiezones de 21ste Verkeersveilige Nacht. De lokale politie zal tot zondagochtend 7 uur samen met de federale wegpolitie Oost-Vlaanderen alcholcontroles uitvoeren. Naast de traditionele BOB-sleutelhangers zal de politie ook postkaarten uitdelen. Op die postkaarten staat een gedicht van de provinciale plattelandsdichter Paul Demets, opgedragen aan verkeersslachtoffers. "Drinken en rijden hoort nooit samen. De Verkeersveilige Nacht wil de chauffeurs hier blijven aan herinneren. De postkaart is een eerbetoon voor de verkeersslachtoffers en een geheugensteuntje voor de chauffeurs.", zegt Gouverneur Briers. 

De postkaarten zijn het resultaat van een samenwerking tussen de Provincie Oost-Vlaanderen, de Federale dienst van de gouverneur, de Universiteit Gent, faculteit geneeskunde, Ouders van verongelukte kinderen (OVK) en het fonds Emilie Leus. Met de Oost-Vlaamse Verkeersveilige nacht wil gouverneur Briers de BOB-campagne een duwtje in de rug geven en zijn blijvende zorg voor een verkeersveilige provincie benadrukken. (mb)

 

 

Lees ook:

Drie procent kruipt dronken achter het stuur

BEVEREN.  Van vrijdag 12 januari tot maandag 15 januari hield de politie van de zonde Waasland-Noord op verschillende plaatsen en tijdstippen alcoholcontroles. De controles kaderden in de nationale...