Politiecijfers Sint-Gillis-Stekene begin april

SINT-GILLIS-WAAS. De eerste week van april voerde de lokale politie 6 snelheidsmetingen uit. Daarbij werden 1699 voertuigen gecontroleerd. 79 bestuurders reden te snel en kregen hiervoor een proces-verbaal. De lokale politie voerde ook snelheidsmetingen met onderscheppingen uit. Hierbij werden 8 onmiddellijke inningen uitgeschreven. Het niet dragen van de veiligheidsgordel bracht 4 onmiddellijke inningen en 1 proces-verbaal mee.Ook waren er weer 5 onmiddellijke inningen en 1 pv voor het gebruik van de GSM achter het stuur en 5 pv's voor hinderlijk parkeren.
Bij controle van voertuigen bleek dat er 3 niet waren niet geschouwd en 2 niet ingeschreven. De bestuurders ontvingen een pv. 7 voertuigen waren niet verzekerd en werden in beslag genomen. Omdat ze andere weggebruikers hinderden gingen ook 4 personen op de bon, 1 onmiddellijke inning was voor het niet in orde zijn van de oranjegele lichten van een landbouwvoertuig en 1 voor het afwijken van het rijvak, 2 overtredingen werden begaan door het negeren van een rood verkeerslicht.
Een vrachtwagenbestuurder kreeg een proces-verbaal voor het onnodig claxonneren, onaangepaste snelheid, het rechts inhalen en het hinderen van andere weggebruikers.
Verder stelde de lokale politie vast dat 2 bestuurders reden zonder een rijbewijs en 1 bestuurder onder invloed van alcohol. Ze ontvingen hiervoor een pv. (F)