Sint-Niklase jongeren dompelen zich onder in sociale projecten

SINT-NIKLAAS. Dinsdag vertrekken twaalf leerlingen van het laatste jaar Humaniora van de Broederschool naar Brussel voor een sociale week. Daar zullen de twaalf hun kennis Frans en Engels in de praktijk kunnen brengen terwijl ze zich gedurende vier dagen inzetten voor verschillende sociale projecten. Vrijdag wordt de groep ontvangen op het kabinet van Staatssecretaris Zuhal Demir.

Dinsdagochtend vertrekken twaalf leerlingen van het zesde jaar van Broederschool Humaniora naar Brussel. De twaalf hebben zich ingeschreven om deel te nemen aan de sociale week en dat houdt een behoorlijk druk programma in. De groep zal vier dagen lang meedraaien in een aantal organisaties die zich inzetten voor kansarmen, daklozen, vluchtelingen, enz.  Ze zullen onder meer ontbijtpakketten uitdelen aan de vluchtelingen in het Maximiliaanpark, meewerken met o.a. Vrienden van het Huizeke, Petites Soeurs des Pauvres en A place to live. 

Vrijdag zal de groep ontvangen worden op het kabinet van Staatssecretaris Zuhal Demir om hun praktijkervaringen af te toetsen aan het beleid. (mb)

 

Lees ook: