Brandende auto in winkel geen gevolg van straatrace

LOKEREN. Het dramatische ongeval, waarbij in de nacht van zondag op maandag, een auto de vitrine van een leegstaande kledingwinkel ramde en in brand vloog, is niet het gevolg van een straatrace. Dat blijkt uit de camerabeelden. Bij het ongeval is één dode gevallen. 

Zondagavond is even voor middernacht een zware brand ontstaan in een leegstaande kledingwinkel nadat een auto de vitrine had geramd. De auto die de winkel op de Markt was ingereden vatte meteen vuur en zette het hele pand in lichterlaaie. Bij de aanrijding was ook een gaslek ontstaan, dat na een poos leidde tot een ontploffing. Dat gebeurde net op het ogenblik dat de brandweerlieden met perslucht het pand betraden op zoek naar slachtoffers. "Een oudere dame die op de bovenverdieping woonde, is ten gevolge van de brand overleden", zegt burgemeester Filip Anthuenis. "Vier brandweermannen raakten gewond en moesten naar AZ Lokeren worden afgevoerd. Ze zijn gelukkig aan de beterhand. Het onderzoek naar de feiten loopt. De politie heeft de chauffeur gearresteerd, en die wordt ondervraagd. Uit de camerabeelden is in ieder geval duidelijk dat het géén straatrace was."

De precieze omstandigheden van de dramatische gebeurtenissen worden door de politie verder onderzocht. De aanpalende panden Panos en Kruidvat zijn voorlopig gesloten om de schade te kunnen opmeten. (mb)