Zelfstandigen Vrasene werken mee aan leefbaar dorp

VRASENE Naar aanleiding van de start van de Paasactie eind februari, stelde het organisatiecomite van de zelfstandigen de nieuwe visie voor om aldus het winkelen in Vrasene aantrekkelijker te maken. De zelfstandige ondernemers hebben nu ZOV gelanceerd en dat staat voor Zelfstandig Ondernemen Vrasene. Het streeft er naar de onderlinge collegialiteit en solidariteit te versterken. En naar de klant toe, wil ZOV verschillende acties opzetten en daardoor wordt getracht het dorp leefbaar te houden.

ZOV verenigt in Vrasene niet alleen alle zelfstandigen, maar ook vrije beroepen en KMOP's horen er bij. Johan Smet, de woordvoerder van ZOV, noemde het een reeds bestaand initiatief vernieuwen en verbreden. Daarbij werden nu wel enkele doelstellingen omschreven die in de praktijk moeten omgezet worden. Er werd dan ook een organisatiecomite opgericht die op alle vlak samen zullen werken.


Woordvoerder is Johan Smet, verlaggever: Peggy Thoen, administratie: Luc Van de Vijvere, financies: Diane De Jonghe, feestcomite, Dirk en Lucia Van Dooren, ZOV-MARKANT: Begga Lenaerts, acties: Hilde Waterschoot en Katty Van Guyse, KMO: Peggy Thoen en Patrick Schelfhout, plaatselijke middenstand: Rita Thoen, Tom en Corinne Van Steirteghem en gemeentelijke vertegenwoordiging: Hilde Waterschoot en Johan Smet.


Zij willen streven dat de leefbaarheid van Vrasene optimaal blijft. De zelfstandigen vinden dat zij samen met scholen en de sport-en culturele verenigingen het dorp leefbaar maken. Johan Smet wijst naar Doel: " Niet ver van hier is een dorp waar men zegt: 'Nu is het gedaan, er is geen bakker noch beenhouwer meer. Dit betekent het einde van de leefbaarheid van een dorp. Zover hoeft het in Vrasene niet te komen". ZOV heeft aldus een signaalfunctie ter bevordering van die leefbaarheid. De 119 leden, zelfstandigen, vrije beroepen en KMO's, zullen daar ten volle aan meewerken.


Maar ZOV weet ook dat de vereniging zelf heel wat in handen heeft voor het vervullen van de doelstellingen. Ze willen samenhorigheid, collegialiteit en onderlinge solidariteit. Ook willen ze mee met de tijd en hun stem laten horen bij de hogere overheid. ZOV zal de leden dan ook informatie bezorgen en anticiperen op mogelijke problemen bij overheidsprojecten.


Tenslotte moeten de klanten ook ervaren dat de Vrasense zelfstandigen een 'nieuwe vitrine' hebben. Door de geplande acties zal dat zeker worden bewerkstelligd. Er is een Kerstactie en Paasactie, medewerking aan 'Met belgerinkel naar de winkel' en aan 'De dag van de Klant'.  


De Paasactie is net afgelopen en er waren voor 2.500 euro prijzen aan verbonden. Eind maart werd in aanwezigheid van notaris Verstraeten 25 winnaars geloot. Wie wat wint zal echter uitgemaakt worden op onze feestelijke prijsuitreiking op vrijdag 22 april om 20u in het Cultureel Centrum Vrasene aan de Nieuwe Baan.(F)