Intrabouw stopt kantoor vol nieuwe technologie

SINT-NIKLAAS. Projectontwikkelaar Intrabouw Lifestyle Buildings is verhuisd naar een nieuw kantoor aan de Parklaan. Het bedrijf, bekend om z’n vooruitstrevende en hedendaagse projecten, heeft het nieuwe kantoor vol nieuwe technologie, Smart Building, gestopt. Met die technologie wordt verlichting, communicatie, beeld en data bediend vanop eenzelfde platform vanop een computer, tablet of smartphone. 

Het bedrijf Intrabouw Lifestyle Buildings is onlangs verhuisd naar nieuwe kantoren aan de Parklaan te Sint-Niklaas. De projectontwikkelaar, bekend om z’n vooruitstrevende projecten, heeft z’n nieuwe kantoor vol hoogtechnologische snufjes gestopt. Omdat de klassieke domotica-oplossingen te beperkt bleken voor hedendaagse en toekomstige noden, klopte Intrabouw aan bij IPBuilding dat geïntegreerde IP-totaaloplossingen ontwikkelt. IPBuilding creëerde één platform voor de bediening van data, verwarming, verlichting en telefonie via één aanraakscherm op een computer, tablet op smartphone. 

De eenvoud om zaken aan te passen en een korte leercurve gaven daarbij de doorslag bij Stefaan Maes, zaakvoerder van Intrabouw. Dat kwam snel tot uiting bij de ingebruikname van het nieuwe gebouw. Na de initiële afstelling, was het nodig om de configuratie nog wat te finetunen. Dat ging probleemloos en zonder tussenkomst van IPBuilding of een installateur. - dankzij de vrijheid die het systeem biedt om zelf drukknoppen en sensoren te programmeren, om sferen aan te maken, gebruiksrechten te bepalen, touchlay-outs aan te maken,... De functionaliteiten kunnen eenvoudig via de software gewijzigd worden en dit zonder herbekabeling, kap- of breekwerk.Als extraatje is de vereenvoudiging van de toestellen, knoppen en afstandsbedieningen natuurlijk mooi meegenomen. Het is niet langer nodig om voor videofoon, thermostaten, alarmering, zonnewering,  enz. aparte toestellen en bekabeling te voorzien.

Intrabouw is danig enthousiast over de Smart Building technologie dat het deze ook zal toepassen in  op stapel staande projecten zoals het Central Park project te Sint-Niklaas. (mb)