Filmmaker Jef Maes lijsttrekker voor PVDA

SINT-NIKLAAS. PVDA Sint-Niklaas gaat met filmmaker Jef Maes als lijsttrekker naar de gemeenteraadsverkiezingen. Maes wordt geprezen omwille van zijn engagement in tal van sociale en culturele activiteiten en om zijn rol in de strijd voor de sluiting van het asbeststort. In zijn speech lanceerde hij de grote bevraging van Sint-Niklaas. 

De leden van PVDA Sint-Niklaas hebben de 62-jarige filmmaker Jef Maes gekozen als lijsttrekken voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen. Maes maakte films zoals The Muffinman (over voedselverspilling), Man tegen Macht (over vuilbakdemocratie) en recent trok hij voor Fuck Tina samen met Nigel Williams naar het Engeland van Thatcher en Cameron. In de partij wordt hij vooral geprezen voor zijn inzet voor de sluiting van het asbeststort. In zijn maidenspeech lanceerde hij meteen de grote bevraging van Sint-Niklaas. "Wij willen ons programma opmaken samen met de bevolking van Sint-Niklaas. Daarvoor willen we weten waar de Sint-Niklazenaren wakker van liggen. Want met de asbestproblematiek hebben we aangetoond dat je samen met de bevolking van onderuit iets kan veranderen. Dat is de manier waarop wij aan politiek wil doen: samen met de mensen opkomen voor een stad op mensenmaat." Maes hoopt op een zitje in de gemeenraad. 

Via degrotebevraging.be kan iedereen zijn mening kwijt rond tien belangrijke thema’s met als centrale vraag: wat wil jij veranderen mocht je burgemeester zijn? De resultaten worden begin 2018 bekend gemaakt. (mb)

 

Lees ook:

Verkiezingen in het Waasland

REGIO. Vlaams Belang is de grote winnaar van de verkiezingen van gisteren. Ook in onze regio stemden heel wat mensen op de partij. Dit zijn de cijfers op Vlaams niveau: in het kanton Beveren steeg...

PVDA wil burgers meer inspraak geven

SINT-NIKLAAS. Kersvers PVDA-gemeenteraadslid Jef Maes wil de Sint-Niklazenaren meer inspraak geven in het beleid van de stad. Daarnaast wil hij ook dat de gemeenteraad live wordt gestreamd zodat...