Gezocht: projecten voor groene speelplaatsen

 

SINT-NIKLAAS. Sint-Niklaas moedigt scholen aan om hun speelplaatsen te vergroenen en voorziet 45.000 euro om vergroeningsprojecten van schoolspeelplaatsen te ondersteunen. Elke school kan voor 8 november z’n project inschrijven om kans te maken op een budget. Na inschrijving mogen de ingeschreven scholen hun project voorzien en zal een jury zich het project beoordelen. 

Buiten spelen is voor kinderen heel belangrijk maar het wordt steeds moeilijker om daarvoor nog de ruimte te vinden. Daarnaast is de gemiddelde schoolspeelplaats te eentonig. Daarom roept Sint-Niklaas de scholen op om na te denken om van hun speelplaats een groene speelplaats te maken. Bovendien vraagt de stad aan de scholen om na te denken om hun groene speelplaats (beperkt) open te stellen voor de buurt. Bijvoorbeeld op woensdagnamiddag of een dag in het weekend. Voor het project trekt de stad 45.000 euro uit die verdeeld zal worden over de ingediende projecten. 

Hoeveel een school voor haar project kan krijgen, hangt af van een aantal criteria zoals participatie van de leerlingen, betrokkenheid van de leerkrachten, het schoolbestuur, de directie en de ouders ruimte voor vergroening, visie op vergroening en het openstellen van de speelplaats buiten de schooluren. 

Scholen die willen deelnemen kunnen hun project indienen door voor 8 november een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vervolgens wordt de school (en alle betrokkenen) uitgenodigd op woensdagnamiddag 22 november om hun visie en ideeën toe te lichten bij de stad. Nadien zal de jury bepalen welke school met welk budget van start zal kunnen gaan.

In 2018 komt er een gelijkaardig project. (mb)

 

Lees ook:

Subsidie voor dakrenovatie en zonnepanelen ‘t Ey

SINT-NIKLAAS. Muziekclub ‘t Ey uit Belsele heeft het dak van haar gebouw vernieuwd en van de gelegenheid gebruik gemaakt om zonnepanelen te installeren. Ook op het dak van cultuurzaal De Kouter zijn...

Subsidie voor veilige bedrijventerreinen

SINT-NIKLAAS/TEMSE. De bedrijven in de TTS-zone en industrieparken kregen de voorbije jaren regelmatig te maken met inbraken, vandalisme en andere vormen van overlast. In Sint-Niklaas krijgt de...