(Geheugen)Marathon For Life

SINT-NIKLAAS. Den 8ste van 8 tot 8, ter gelegenheid van de 800 jaar Sint-Niklaas, organiseert de dienst diversiteit, samenleving en preventie op vrijdag 8 september de (geheugen)marathon for life. In deze marathon is de bedoeling om het geheugen te trainen en te werken aan actief ouder worden. De uitdaging is niet min: 12 uur geheugentraining met gerontologen Christel Geerts en Mie Moerenhout in Odisee, Hospitaalstraat 23. 

Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor één van volgende tijdsblokken:
- van 8 tot 10 uur: geheugentraining en workshop zingen: zet uw longen open, laat uw gedachten los en zing mee;
- van 10 tot 12 uur en van 12 tot 14 uur: geheugentraining en workshop gezonde voeding: scherp uw smaak- en geurzin aan tijdens deze interactieve en lekkere workshop;
- van 14 tot 16 uur: geheugentraining en workshop dansen: niets beter voor lijf, leden en geheugen dan een portie beweging;
- van 16 tot 18 uur en van 18 tot 20 uur: geheugentraining en workshop turnen: train uw lichaam, evenwicht en concentratie met een aantal turnoefeningen op maat.

Mensen die graag willen deelnemen aan de marathon kunnen zich inschrijven voor een tijdsblok van 2 uur. In dit blok zit dan 1 uurtje geheugentraining en 1 uurtje actief ouder worden. Na elk tijdsblok krijgt elke deelnemer een gezond hapje en een hippe mocktail (niet-alcoholische cocktail).

Per tijdsblok kunnen er telkens 2 groepen van 20 personen deelnemen. Inschrijven kan via 03 778 37 19 of via het inschrijvingsformulier op de website van de stad: sint-niklaas.be/leven-welzijn/gezondheid/dementievriendelijke-stad/inschrijvingsformulier-geheugenmarathon-8-septemb. (mb)