Sportzone Zwijndrecht krijgt gebouw

ZWIJNDRECHT. Het is nu a 5 jaar dat de gemeente de uitbouw van een sportzone tracht te verwezenlijken. Het project bestaat uit 2 delen; de aanleg van sportterreinen en de directe omgeving waar in juli 2002 aan werd gestart. In deel 2 gaat het om de oprichting van het gebouw en de omgeving en daaraan zal in juni worden begonnen.

Het voorontwerp van de sportgebouwen aan de terreinen van de Richard Orlentstraat werd reeds eind 2002 besproken en in januari 2003 keurde de gemeenteraad het goed. Het bouwwerk zal in alle functies voorzien die horen bij de exploitatie van de aangelegde terreinen met o.a. eigentijdse kleedkamers. De omgevingsaanleg heeft aandacht voor een parking, toegangswegen, aanplantingen en nutsvoorzieningen.


Er werd onderzocht hoe rendabel het plaatsen van zonnepanelen voor een voetbalaccommodatie zijn. Een kosten-baten analyse wees uit  dat voor amateurvoetbal dat niet rendabel is. Dat is o.m. ook te wijten aan het feit dat er van mei tot juli niet wordt gespeeld en het is ook onzeker of er dagelijks grote hoeveelheden warm water zullen gebruikt worden.


Hert gebouw aan de voetbalvelden wordt geraamd op 952.400 euro of ruim 38 miljoen BEF. De omgevingsaanleg staat op 662.000 euro of meer dan 26 miljoen BEF. Voor de verlichting van de toegangsweg en de parking aan, de sportterreinen, kwam ook reeds een offerte binnen. Aan de toegangsweg komen 2 palen met 2 projectoren en op de parking zelf zullen 26 lichtpalen van 4m hoog worden geplaatst en tussen de beplanting worden 3 stuks bolderverlichting aangebracht. Dit alles kost dan weer 40.600 euro.


De gemeente zal zelf de fietsenstalling aankopen en er 30.000 euro voor betalen. De totale kostprijs voor gebouw en omgeving komt op een raming van precies 1.685.939,31 euro of 67,4 miljoen oude Belgische Frank. (F)