Beruchte verkeersdrempel in Lindenstraat weggenomen

ZWIJNDRECHT. Reeds van vorige week hingen er infoborden bij de toegang van de Lindenstraat aan de Krijgsbaan en aan de andere kant aan de Heidestraat, dat vanaf maandag 11 april de Lindenstraat voor alle verkeer werd afgesloten wegens werken. Vrijwel niemand wist waarvoor. Maar het was voor de bewoners en de fietsers die toch nog langs kwamen, een verrassing maandag vast te stellen dat de smalle verkeersdrempel aan de rand van de bebouwde kom werd afgebroken.

Deze drempel, door de omwonenden naar waarde geschat om het verkeer te doen vertragen maar door bijna alle weggebruikers die van en naar de E17 rijden vervloekt. Het was wel degelijk een 'springheuvel' en regelmatig bonkte een wagen met de carrosserie tegen de drempeltop. De diepe inkervingen bewezen dat.


Na een klacht van iemand die zich ergerde aan deze bult in het wegdek, werd van hogerhand ingegrepen omdat de verkeersdrempel in een bocht zou liggen. Weliswaar ver gezocht, maar er werd gevolg aan gegeven. Afbreken en ergens anders hem opnieuw opbouwen en deze keer aangepast aan de officiële regelgeving voor verkeersdrempels.
Maandagnamiddag was de drempel reeds verdwenen maar de aannemer wist nog niet waar de nieuwe moest komen. De technische diensten en de lokale politie moesten alles nog eens afmeten en bekijken voor wiens deur hij wel of niet kon aangelegd worden of in welke richting hij moest verplaatst worden.


Dus goed om weten, via de Lindenstraat kan dezer dagen niet van of naar de Krijgsbaan gereden worden. Op de gemeentelijke website werd van deze verkeershinder niets gemeld.(F)