Aarde centraal op Ambachtelijk Weekend

SINT-NIKLAAS. Komend weekend, 19 en 20 augustus, tonen meer dan 280 ambachtslui hun talent tijdens het Ambachtelijk Weekend. Dit jaar is het thema ‘aarde’. In Sint-Niklaas en deelgemeenten Belsele, Nieuwkerken, Sinaai en Puivelde zullen op ruim 23 locaties ambachtslui aan het werk zijn. De toegang tot alle locaties is gratis. 

Het Ambachtelijk Weekend is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij iedereen kan kennismaken met ambachten in de regio. Dat kan dit jaar onder het thema ‘aarde’. Op verschillende plaatsen in het Waasland tonen ambachtslui hun talenten en werken. Dan kan op zaterdag 19 augustus van 12.00 tot 18 uur en op zondag 20 augustus van 10.00 tot 18.00 uur. 

De website ambachtelijkweekend.be geeft een overzicht per plaats of per amacht. Ook zijn er op de website verschillende fietsroutes te downloaden die bezoekers langs de verschillende deelnemers in hun regio leidt. In de 10 Wase en 9 Zeeuws-Vlaamse gemeenten zullen in totaal 280 ambachtslui aan het werk zijn. De folder met een overzicht van de deelnemers is onder meer verkrijgbaar bij de toeristische diensten van de deelnemende gemeenten. (mb)

info: ambachtelijkweekend.be

 

Lees ook:

Laat je kunst schatten op taxatiedag in Hulst (NL)

HULST (NL).  Museum De Vier Ambachten houdt op donderdag 7 september een taxatiedag. Bezoekers van het museum kunnen de waarde van zelf meegebrachte spullen laten schatten door experts. De taxatiedag kadert in...