Leerlingen Broederschool Sint-Niklase ambassadeurs in China

SINT-NIKLAAS. De derde zomerreis van de Broederschool Humaniora Sint-Niklaas bracht een groep leerlingen van 14 tot 26 juli naar het Chinese Beijing om ons land te vertegenwoordigen op de internationale landencompetitie 'You and Me in Beijing' op de Beijing Foreign Studies University. Voor de leerlingen op reis vertrokken, werden ze op het stadhuis ontvangen. 

Van 14 tot 26 juli was een delegatie van de Broederschool Humaniora Sint-Niklaas te gast in Bejing, waar ze ons land vertegenwoordigden op de internationale landencompetitie 'You and Me in Beijing' op de Beijing Foreign Studies University, de Universiteit voor Vreemde Talen van Peking. Het was de derde zomerreis naar China. Voor de leerlingen afreisden, werden ze ontvangen op het stadhuis door burgemeester Lieven Dehandschutter. Daar kregen ze onder meer de vlag van de stad, waar ze hun handtekeningen op plaatsten. 

De Sint-Niklase ambassadeurs schonken de gehandtekende vlag op 15 juli aan de stad Bejing. Tijdens de ceremonie hield reisleider en leraar Mark Van Couwenberghe een toespraak waarin hij het ontstaan en de 800ste verjaardag van de ballonstad aanhaalde. "De vlag van de stad is een symbool voor de Sint-Niklazenaars als bruggenbouwers met de internationale gemeenschap. Bovendien willen de jongeren van de Broederschool laten zien dat vriendschap de sleutel en de hoop zijn voor een betere wereld.", klonk het. (mb)

 

Lees ook: