Nieuwe ecobox voor jeugdverenigingen

SINT-NIKLAAS. Elk jaar bieden de stad en JOS vzw de jeugdverenigingen een ecobox aan. Dat is een box met ecologische spullen die de jeugdverenigingen helpen hun ecologisch voetafdruk te beperken. Voor het eerst werkt de stad hiervoor samen met Bio Planet en is de box uitgebreid. 

De stad Sint-Niklaas en JOS vzw maken het kampleven van de jeugdverenigingen wat eenvoudiger. Met de nieuwe ecobox mogen ze al wat kuisproducten, zeep en tandpasta vergeten want het zit allemaal in de box.  De ecobox wordt dit jaar grootser aangepakt dan voorheen: in de box zitten extra hoeveelheden zodat er genoeg is voor iedereen en er zit ook een bon van 10 euro voor de kringloopwinkel in. Deze moet hergebruik te stimuleren. Door de nieuwe samenwerking met Bio Planet zet de stad in om zo bioafbreekbaar mogelijke producten te selecteren om vervuiling te beperken. Het boekje 'ecologisch op kamp' - een gids met onder andere tips en recepten om te koken met insecten - maken de ecobox compleet.  

De inhoud van de ecobox heeft een waarde van 50 euro. Jeugdverenigingen kunnen hun exemplaar afhalen bij Bio Planet. Leuk om weten is dat het concept ondertussen ook in Kortrijk is opgepikt. (mb)