Smet Jet opnieuw winstgevend

SINT-GILLIS-WAAS. Smet Jet, gespecialiseerd in industriële en chemische reiniging maakt opnieuw winst. Dat blijkt uit de resultaten van 2016 die onlangs werden gepubliceerd. Het negatief resultaat van de voorbije jaren werd omgezet in een positief resultaat.

Waar de industriële reinigingsspecialist Smet Jet vorig nog bijna anderhalf miljoen euro verlies boekte, is er in 2016 een winst (voor belasting) van 401.728,06 euro gehaald. Die positieve kentering is onder meer te danken aan het verbeteren van de efficiëntie en de voortdurende focus op de beheersing van de kosten. Hierdoor kan het bedrijf uit Sint-Gillis-Waas de liquiditeitsproblemen uit het verleden  aangepakken. Het bedrijf hoopt vanaf de tweede helft van het jaar geleidelijk aan op een meer correcte manier te kunnen voldoen aan de verplichtingen tegenover derden.

Het eerste kwartaal van 2017 zet alvast de positieve trend van 2016 in versterkte mate verder. Het ambitieuze omzetdoel voor 2017 is al ruimschoots overtroffen dankzij extra werk bij zowel bestaande als nieuwe klanten. Ook op het lange termijn zijn de vooruitzichten goed want een aantal langdurige contracten werd voor langere tijd verlengd. Door de goede vooruitzichten droomt het bedrijf luidop van nieuwe investeringen in innovatie en automatisering. Voor dit jaar richt Smet Jet zich op drie grote actiedomeinen: het verbeteren van het veiligheidsbewustzijn, het verhogen van de betrokkenheid van werknemers en het realiseren van een rendabele groei. "De schitterende resultaten zijn vooral te danken aan onze enthousiaste en sterk gemotiveerde arbeiders en bedienden.", laat Managing Director Filip Herremans weten.

Het Belgische familiebedrijf Smet Jet nv uit Oevel is reeds veertig jaar actief op de markt van de industriële en chemische reiniging, slibontwatering en geautomatiseerde projecten. Smet Jet heeft in België vestigingen in Oevel, Oostende, Sint-Gillis-Waas, Flémalle en Courcelles. Het bedrijf heeft een dochteronderneming in Zuid-Afrika en Saoedi-Arabië en voert voor klanten wereldwijd opdrachten uit. (mb)