Politiezone Sint-Gillis-Stekene wil minder gewonden in het verkeer

STEKENE. In de Stekense Stropersstraat werd een motorrijder achteraan aangereden door een lichte vrachtwagen. Door de klap vloog de motorrijder over het voertuig voor hem en werd hij door die wagen aangereden. De motorrijder werd met levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis. Het zoveelste slachtoffer in het verkeer. De lokale politie wil door strengere controles op snelheid en preventie, het aantal gewonden doen dalen.
De lokale politie wil eveneens controles op opgedreven bromfietsen en hun technische uitrusting, uitvoeren. Bestuurders van opgedreven bromfietsen raken door hun onaangepast rijgedrag vaak betrokken in verkeersongevallen met lichamelijk letsel. Om de controles uit te voeren, worden extra politieagenten ingezet. Wie niet in orde is riskeert zijn brommer na inbeslagname, 30 dagen te moeten missen. Om nog te zwijgen van een zware boete. Ook verkopers van materiaal om bromfietsen op te drijven kunnen gerechtelijk vervolgd worden. De lokale politie zal in samenwerking met de gemeentelijke preventiedienst van Stekene, een preventieve campagne voeren in de scholengemeenschap in Stekene. Dat houdt in dat jongeren les zullen krijgen over hun bromfiets die ook preventief zal gecontroleerd worden.
Ook de snelheidcontroles worden vanaf 15 april strenger. Zo zal enkel rekening worden gehouden met een kleine technische tolerantie van 6 km/u. Ook gewone overtredingen zullen beboet worden. Het wordt dus voor iedereen een aanpassen aan de wettelijke norm. (F)