'Wijk in de kijker' verhuist naar Nobels-Peelmanwijk

SINT-NIKLAAS. Met het project 'Wijk in de kijker' wil het stadsbestuur inwoners actiever betrekken bij het beleid. Via een tienpuntenplan kunnen inwoners voorstellen doen rond thema's rond het leven in een wijk. Het project startte in de Priesteragiewijk en start nu ook in de Nobels-Peelmanwijk. Het eerste wijkoverleg vindt plaats op dinsdagavond 30 mei.

Onder de noemer 'Wijk in de kijker' start het stadsbestuur van Sint-Niklaas structureel overleg met inwoners van de 19 stadswijken. Bedoeling is om te werken rond een 10-tal thema's om stapsgewijs het leven in de wijk aangenamer te maken. Na de Priesteragiewijk start het project nu ook in de Nobels-Peelmanwijk met een eerste wijkoverleg op dinsdagavond 30 mei. 

Ook kinderen uit basisschool 'De Fontein' en 'Berkenboom Heistraat' doen actief mee. Samen met medewerkers van de stad doorlopen zij een voortraject waarbij ze concrete voorstellen zijn doen. Twee voorstellen in het tienpuntenplan zullen immers van kinderen komen. 

stemmen

Bewoners van de wijk kunnen tot 30 juni voorstellen indienen op het wijkoverleg van 30 mei of via . Bewoners kunnen dan ook stemmen op de voorstellen. Ideeën met de meeste stemmen zullen vanaf 1 juli worden getoetst aan haalbaarheid en opportuniteit. Daaruit moet een reeks acties voortkomen die zullen voorgelegd worden aan het college van burgemeester en schepenen. In een tweede wijkoverleg selecteren de bewoners zelf een tienpuntenplan uit de overgebleven voorstellen. Ze engageren zich om minstens één actie uit te voeren en op te volgen. Een participatieambtenaar zal samen met een wijkpanel het proces begeleiden. 

wijkoverleg

Het eerste wijkoverleg vindt plaats op dinsdagavond 30 mei 2017 om 19.30 uur in basisschool 'De Fontein' met ingang via Nijverheidsstraat. Er zal worden gesproken over groen en pleinen, straten, fiets- en voetpaden, vrije tijd en samenleven. (mb)

info: wijkindekijker.sint-niklaas.be