33ste Internationale Meikermismarkt Koewacht

KOEWACHT (NL). Het Nederlandse dorp Koewacht maakt zich stilaan klaar voor de 33ste  Internationale Meikermismarkt op zondag 7 mei. De markt heeft een stevig Belgisch tintje: Stekene is gastgemeente, er is een Belgisch gedeelte op de markt en de Antwerpse schepen Marc Van Peel houdt er een toespraak, net als de Stekense burgemeester Stany De Rechter.

De Internationale Meikermismarkt werd op 19 januari 1984 boven het doopvont gehouden op initiatief van de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel afd. Zeeuws Vlaanderen (CVAH), de W.E.O. Wase Marktkramers Vereniging (WMV), Ondernemersplatform OP!Koewacht (voorheen Wiveko, Winkeliers Vereniging Koewacht) en de VVV-Axel. Het doel was - en is nog steeds - om een  grensoverschrijdende voorjaarsmarkt te organiseren. De markt telt nu meer dan 250 marktkramers.

Traditionele publiekstrekkers zijn (voorjaars)planten- en bloemen, plantgoed voor in de groentetuin en aardbeien. Ook de kermisvlaai volgens grootmoeders recept is volgens de organisatie enorm populair. 

 Dit jaar is de gemeente Stekene gastgemeente. Eregast is Dhr. Marc Van Peel Schepen voor haven, industrie en werk gemeente Antwerpen. Hij zal in aanwezigheid van de burgemeester van gastgemeente Stekene, Stany de Rechter, de burgemeester van Moerbeke, Robby de Caluwé en de burgemeester van Terneuzen, Jan Lonink, de markt officieel openen op zondag 7 mei om 10.45 uur aan de grens. (mb)