Stad steunt tafeltennissport met renovatie en nieuw huurcontract

SINT-NIKLAAS. Het stadsbestuur van Sint-Niklaas en het bestuur van de Sint-Niklase Tafeltennisclub hebben een overeenkomst voor een renovatieproject van de ruimten van de club in het Edelweisscomplex in de Nijverheidsstraat, boven de brandweerkazerne. Samen met een nieuw huurcontract kan de club met een gerust hart de toekomst tegemoet gaan. 

De Sint-Niklase Tafeltennisclub huurt al jaren een ruimte op de tweede verdieping van het  Edelweiscomplex. De club heeft samen met het stadsbestuur een renovatieproject uitgewerkt. Daarin worden 'verloren' circulatieruimte opgenomen in de gebruiksruimten en komt in de centrale hal een opsplitsing in de zones voor dames en heren. Vanuit de hal zijn ook het toilet voor personen met een handicap en de technische ruimte bereikbaar. Zowel in de zone voor de dames als die voor de heren voorzien de plannen telkens een nieuw sanitair blok en achterliggend een grote kleedkamerruimte met gemeenschappelijke douches. De kleedkamers zijn voldoende groot om ook gebruikt te worden door klasgroepen.

De boiler, die een aantal jaren geleden reeds werd vernieuwd, wordt gerecupereerd in de nieuwe warmwaterinstallatie, die dient te voldoen aan de geldende legionellawetgeving. In alle ruimten worden nieuwe tegelvloeren, faience en tegelplafonds voorzien. Er is gekozen voor nieuwe radiatoren, nieuwe energiezuinige ledarmaturen en een ventilatiesysteem D met warmterecuperatie. 

De werken moeten volledig uitgevoerd worden buiten de competitieperiode van de tafeltennisclub. De aannemer is reeds gestart met voorbereidende werken en de effectieve afbraakwerken starten direct na de paasvakantie. Het einde van de werken is voorzien tegen half september. De tafeltennisclub zal zijn werking opschorten tot 1 juli. Vanaf dan wordt opnieuw getraind en wordt tijdelijk een sanitaircontainer geplaatst op het terrein van de brandweer.

De werken worden uitgevoerd door bouwbedrijf VHK uit Belsele en zullen 262.550 euro kosten.

Om de Sint-Niklase Tafeltennisclub meer zekerheid te beiden, is een nieuw huurcontract opgesteld. Dat huurcontract heeft looptijd van 9 jaar, stilzwijgend verlengbaar met periodes van drie jaar. Het huurcontract zal ter goedkeuring worden voorgelegd aan de gemeenteraad in zitting van april. (mb)

 

Lees ook:

Corona zorgt voor nieuwe wind bij Smaakmaekers

SINT-NIKLAAS. Restaurant Smaakmaekers in Belsele heeft van de coronacrisis gebruikt gemaakt om volledig te vernieuwen. Voormalig sous-chef Matthijs Schoenmaekers heeft de familiezaak van z’n broer...