Wildlife Taxi Team adviseert en helpt

SINT-NIKLAAS. Sinds kort heeft de regio Waas en Dender een lokale afdeling van Vogelbescherming Vlaanderen. Die afdeling werd Wildlife Taxi Team, kortweg WTT, gedoopt. De vrijwilligers van het  Wildlife Taxi Team behandelt meldingen, geeft advies en brengt noodlijdende inheemse wilde dieren naar het dichtstbijzijnde Opvangcentrum voor Vogels en Wilde Dieren (VOC). 

De provincie Vlaams-Brabant heeft als sinds 2012 een succesvol vrijwilligersnetwerk van chauffeurs en dispatchers die meldingen behandelt , advies geeft en noodlijdende inheemse wilde dieren overbrengt naar het dichtstbijzijnde Opvangcentrum voor Vogels en Wilde Dieren. Enkele dierenliefhebbers uit Oost-Vlaanderen en Vogelbescherming Vlaanderen hebben de handen in elkaar geslagen om voor de regio Sint-Niklaas een gelijkaardige afdeling van Vogelbescherming Vlaanderen uit te bouwen. Hun kerntaak is ervoor zorgen dat gewonde dieren op een deskundige professionele wijze in een opvangcentrum terecht komen. Het 'Wildlife Taxi Team Sint-Niklaas' brengt de dieren naar het opvangcentrum in Kieldrecht en Malderen. De dieren worden er behandeld en krijgen de juiste voeding en medicijnen. Na revalidatie kan gemiddeld 60% met de grootste overlevingskansen terug worden vrijgelaten.

"Op dit moment zijn we nog met een kleine, maar krachtige groep", zegt Willy Van Geert uit Beveren, "We zijn hard op zoek naar enthousiastelingen die ons team als chauffeur (transport) of als dispatcher (telefoonpermanentie) willen versterken". Vogelbescherming Vlaanderen zorgt voor een goede omkadering en opleiding. (mb)

 

Lees ook:

Eddy De Koning overleden

KIELDRECHT. "Vogelbeschermend Vlaanderen is opnieuw een held verloren", dat meldde vandaag Vogelbescherming Vlaanderen.  Afgelopen donderdag overleed Eddy De Koning, bezieler van het opvangcentrum...