KA Beveren plant nieuwbouw 

BEVEREN. Voor de leerlingen en leerkrachten van het Koninklijk Atheneum is er goed nieuws: de tijd van les geven of volgen in containerklassen is bijna voorbij. De bouw van de nieuwe school start in april en moet tegen september 2018 klaar zijn. 

KA Beveren barst uit z'n voegen: het aantal leerlingen steeg van bijna 600 in 2010 tot 930 nu. Het tekort aan klassen wordt opgevangen door twintig containerklassen. Daar komt verandering in: de school plant een nieuwbouw met 31 leslokalen, 2 labo’s,  een didactische keuken, een verzorgingsklas, een huishoudklas, een lokaal plastische opvoeding, een etaleerklas, een bijkomende koude-maaltijden refter, een danszaal en een sporthal van 1200m². Daarnaast zal de omgeving van de school flink veranderen. Aan het project hangt een flink prijskaartje: acht miljoen euro wordt gefinancierd door het GO!, voor één miljoen euro door Scholengroep 17 Waasland en een aanzienlijke bijdrage komt van de school zelf. Het architectenbureau A33 uit Leuven en de bouwonderneming Maes, dochterbedrijf van Groep van Roey zijn verantwoordelijk voor de uitvoering.

Als alles volgens plan verloopt, starten de werken in april 2017 en zullen de nieuwe gebouwen in gebruik worden genomen bij de start van het schooljaar op 1 september 2018. 

Wie kennis wil maken met KA Beveren is welkom op de openklasdag op zaterdag 6 mei 2017. (mb)

info: kabeveren.net

 

Lees ook:

Bouw nieuw school in Laarstraat gestart

ZWIJNDRECHT. Gisteren is de eerste steen gelegd voor de bouw van een nieuw schoolgebouw van de GO! Basisschool Het Laar in de Laarstraat in Zwijndrecht. Alle leerlingen mochten een steen met hun...