CD&V : geen foutieve info over financieel Zwijndrecht

Nadat de CD&V had gewezen op de rode cijfers waarin volgens haar fractie, de gemeente in terecht was gekomen, reageerde het college en ontkende wat werd beweerd. Bovendien werd ook gezegd dat de CD&V foutieve informatie naar buiten bracht. Bruno Bijl van CD&V blijft bij zijn standpunt. "Dat het college de feiten rooskleurig wil voorstellen is haar goed recht. Dat wij vanuit de oppositie de andere en negatieve kant aanklagen, is onze plicht.  Dat dit laatste wordt omschreven als foutieve berichtgeving vind ik een kortzichtige houding van het college.  Ik blijf er bij dat de financi?le ontwikkeling van de gemeente, een planning opgemaakt door de financiedienst,  alles behalve rooskleurig is.".
Bijl verwees nogmaals naar feiten en cijfers van het algemeen resultaat van de rekening
In 2003 had Zwijndrecht 6,19 miljoen euro overschot, in 2004: 5,38 miljoen en 2005: 2,11miljoen  maar na de prognose of de verfijning  van de begroting op basis van statistische gegevens, herleid tot 3,02 miljoen euro. Voor 2006 wordt nog 1,78 miljoen euro verwacht en verder: 2007: 1,02 miljoen en 2008: slechts 364 326 euro
 Voor de CD&V blijft deze evolutie aantonen dat de 'gekende' Zwijndrechtse spaarpot leeg geraakt. Ruimte voor investeringen is er nauwelijks. Dienstverlening naar de bevolking komt op deze manier in het gedrang. Er is weliswaar in 2008 nog een afzonderlijk reservefonds van 1 984 470 euro, maar dit is integraal voorzien voor de komende pensioenlasten - als men de belofte tenminste nakomt.
 Bijl is kordaat wanneer hij zegt: "Onze kritiek is dat het huidig bestuur deze neerwaartse trend niet onder ogen wil zijn en de zaken te rooskleurig voorstelt.  Sinds 2004 zijn de uitgaven steeds groter dan de inkomsten. Dit is onmogelijk vol te houden!!  Er wordt geen enkele maatregel genomen om deze evolutie te keren. Dit is geen voorbeeld van behoorlijk bestuur".
Hij wijst ook naar de veroordeling van de gemeente waarbij er 1 miljoen euro moet terugbetaald worden van onrechtmatig ge?nde  belastingen op tanks en vergaarbakken en dat nu noodgedwongen een aantal investeringen voor 2005 werden geschrapt.(F)