Blokkerwinkels Temse en Sint-Gillis-Waas moeten dicht

SINT-GILLIS-WAAS/TEMSE. Blokker België gaat 69 van de 190 winkels sluiten. Dat is volgens de directie nodig om de rentabiliteit van de vennootschap te herstellen. De geplande sluiting zal 302 jobs kosten. In onze regio moeten de winkels in Sint-Gillis-Waas en Temse dicht.

De directie van Blokker België heeft dinsdag aan de ondernemingsraad de intentie voorgelegd om 69 van haar 190 winkel te sluiten. Er staan 302 jobs op de helling. Door de sterke groei van de online handel en toenemende concurrentie daalde volgens de directie de laatste vijf jaar de omzet met 20% en bedroeg het operationeel verlies in 2015 € 15 miljoen. Voor 2016 verwacht Blokker België een operationeel verlies van € 18 miljoen.

masterplan

Een masterplan moet de rentabiliteit van Blokker België herstellen. Binnen dat masterplan werd het assortiment vernieuwd, kregen de winkels een facelift en een online bestelpunt. Een volgende stap is het aantal verkooppunten 'optimaliseren' (lees: verminderen).  "De maatregelen die  aan de ondernemingsraad werden voorgelegd leggen de nadruk op de noodzaak om onze strategie aan te passen aan de evoluerende markt en aan de nieuwe uitdagingen die dit meebrengt. Het voorgestelde herstructureringsplan bedreigt 302 jobs en ik ben er mij heel goed van bewust dat deze aankondiging voor ons allen erg moeilijk is. Er worden nieuwe kansen gecreëerd maar ook nieuwe beperkingen opgelegd. Wij willen Blokker N.V. de nodige middelen aanreiken om weer rendabel te worden en zodanig de toekomst van ons bedrijf in België veilig te stellen.", zegt Bernd Bosch, CEO Blokker België. 

In totaal zullen in Vlaanderen 37 winkels sluiten, waaronder die van Temse en Sint-Gillis-Waas. Ook de winkel in Zele zal de deuren moeten sluiten. 

Blokker NV is sinds 1977 aanwezig in België en maakt deel uit van en maakt deel uit van Blokker Holding B.V., de grootste non-food retailer van Nederland op het gebied van huishoud, wonen en speelgoed. Blokker NV stelt nu nog ruim 900 medewerkers te werk. (mb)

 

Lees ook:

Broedeiland voor Lepelaars op Blokkersdijk

ZWIJNDRECHT. In het natuurgebied Blokkersdijk heeft Natuurpunt WAL een broedeiland voor lepelaars aangelegd. Om de Lepelaar in onze regio te houden is het noodzakelijk om alternatieve broedplaatsen...