Hygiena verhuisd naar nieuw distributiecentrum

SINT-NIKLAAS. Hygiena, gespecialiseerd in de import, export en distributie van biologische, glutenvrije, natuur- en dieetproducten, is verhuisd naar een nieuw distributiecentrum in het Europark Zuid in Sint-Niklaas. Het terrein van 3000 m² werd te klein voor het familiebedrijf. Daarom werd uitgeweken naar een gloednieuwe locatie. 

Het nieuwe distributiecentrum in Europark Zuid is 8.000 m² groot en er is nog ruimte voor uitbreiding. "Wij verdelen ruim 100 verschillende merken, goed voor ruim 3.500 producten. Om al deze producten te kunnen stockeren, waren wij genoodzaakt een groter magazijn te bouwen en te verhuizen", zegt medezaakvoerder Bruno Muyldermans. In 2012 draaide het familiebedrijf 10 miljoen euro omzet, vandaag heeft het een afname van 12,5 miljoen euro. "Naast de grotere opslagruimte biedt het nieuwe gebouw ook 14.000 palletplaatsen en heeft het 6 laad- en loskaaien", aldus Muyldermans.

Met deze verhuis zal Hygiena zijn assortiment steeds kunnen blijven vernieuwen en uitbreiden. Dat is uiteraard goed nieuws voor iedereen die met gezonde voeding bezig is.

geschiedenis

Hygiena startte in 1954. In 1980 bouwde het zijn eerste magazijn en kantoren in het Oostjachtpark in Sint-Niklaas. Toen werd een oppervlakte van 1.500 m² gebruikt. Vijftien jaar later werd deze oppervlakte verdubbeld tot 3.000 m². Maar ook die oppervlakte werd dus te klein. (mb, foto: v.l.n.r. Zaakvoerders Jos en Bruno Muyldermans)

 

Lees ook: