Derde grensoverschrijdende jobbeurs

BEVEREN. Morgen, vrijdag 20 mei 2016, vindt in het Freethielstadion de derde grensoverschrijdende jobbeurs. Zo'n 70 bedrijven uit de streek stellen er zich voor aan werkzoekenden en bieden er meer dan 300 openstaande vacatures aan.

Wie werkt zoekt, kan er tussen 10 en 16 uur op gesprek bij één of meerdere lokale bedrijven. De beurs is een organisatie van de gemeente Beveren, Maatschappij Linkerscheldeoever, EGTS Linieland Waas en Hulst en VDAB.

Bedrijven als Arcelor Mittal, Bilfinger ROB, Engie Electrabel, Havenbedrijf Antwerpen, Indusclean nv, Koeltechniek De Ryck, Pfizer, Stora Enso, Tabaknatie en Visser&Smit Hanab stellen op de  grensoverschrijdende jobbeurs hun openstaande vacatures voor. Werkzoekenden kunnen er solliciteren. Wie niet zeker is van z'n CV kan terecht op één van de CV-checkpoints en VDAB beantwoordt vragen over werk. 

belangrijkste werkgevers

De belangrijkste tewerkstellingspolen in het Waasland zijn Sint-Niklaas met ongeveer 33.000 werkenden, gevolgd door Beveren met 20.000, vooral in de Waaslandhaven, Lokeren (16.500) en Temse (ruim 10.000). Een kwart (25%) van de werkgelegenheid zit in industrie en bouw. Ruim een kwart (27%) in de quartaire sector en bijna de helft (46%) in de profit-dienstverlening.

De bouwsector wordt qua tewerkstelling gevolgd door een resem dienstensectoren (profit en non-profit) zoals de klein- en groothandel, onderwijs, maatschappelijke dienstverlening, gezondheidszorg,... Ook daar is er nog veel vraag naar de typische knelpuntberoepen, en dat op alle niveaus: van schoonmakers, winkelmedewerkers en verkopers tot commercieel bedienden, callcenter medewerkers, vertegenwoordigers en IT-personeel.

Werken in de haven is meer dan louter laden en lossen van schepen. De havengebieden zoeken een breed scala aan profielen: van logistiek, commercieel en operationeel bedienden tot technische profielen, boekhouders, HR-medewerkers, bedrijfsjuristen en ICT-professionals. In de Waaslandhaven zijn er momenteel meer dan 16.000 voltijdse jobs. Met onderaannemers en indirecte tewerkstelling erbij gerekend stijgt dat tot bijna 40.000 personen. En het aantal vacatures blijft stijgen: deels door de vergrijzing in de aanwezige sectoren, maar ook door extra havenactiviteiten in het gebied.

De industriële sector (voeding, textiel, metaal, grafische nijverheid, chemie en kunststof, bouwmaterialen) biedt kansen voor werkzoekenden om aan de slag te gaan. De sector staat sterk in de hele zone van Gent tot Antwerpen, en in het bijzonder in het havengebied. Dat maakt dat er ook in ondersteunende sectoren, zoals transport en logistiek, veel vraag is. In Vlaanderen krijgen de meeste industriële sectoren, zoals textiel en metaal, rake klappen. Daar tegenover doen sectoren als de voedingsindustrie, chemie en afval en recyclage het goed.

knelpuntberoepen

Er zijn ook een aantal knelpuntberoepen. Zo is er veel vraag naar technische profielen en onderhoudspersoneel zoals onderhoudsmecanicien en onderhoudselektricien). Er zijn een pak vacatures: van de hogere bouwberoepen (werfleiders, calculatoren,...) tot schrijnwerkers, dakdekkers, installateurs sanitair- centrale verwarming en elektriciens.

De jobbeurs begint om 10 uur en eindigt om 16 uur en vindt plaats in het Freethieldstadion, Stadionplein 1 te Beveren. Een volledig overzicht van de deelnemende bedrijven en hun vacatures is terug te vinden via de VDAB-jobbeurzenapp. De app is gratis te downloaden via vdab.be/apps. (mb)

 

Lees ook:

BEVEREN. Men mag het gebeuren rond SK Beveren draaien en keren zoals men wil, steeds komt dat prachtige verleden naar voor.  Op 6 september 2010, exact 75 jaar nadat KSK Beveren officieel aansloot...

ANTWERPEN. Het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen moet dit jaar nog 130 vacatures invullen. Om die werkkrachten te vinden en om werkzoekenden kennis te laten maken met het verscheiden aanbod aan...

BEVEREN. Wie een baan in eigen regio zoekt, zet vrijdag 27 april in de agenda. Die dag organiseren de Gemeente Beveren, MLSO, VDAB, de werkwinkel en Waasland-Beveren een job- en opleidingsbeurs op...

LOKEREN. Het Algemeen Ziekenhuis Lokeren (AZL) zoekt VIPS: Verpleegkundigen die Initiatief tonen met een Passie voor het beroep en willen werken in een Sociale omgeving. Om nieuw personeel aan te...

GENT. De Arteveldehogeschool in Gent biedt acht opleidingen voor knelpuntberoepen. Dat blijkt uit cijfers van De Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA). Het gaat om de opleidingen Leraar...

LOKEREN. Op vrijdag 11 februari  2011 organiseren het Algemeen Ziekenhuis Lokeren, Woonzorgcentrum Ter Durme, Woonzorgcentrum Hof van Eksaarde en het OCMW Lokeren-Sociaal Huis gezamenlijk een...