Finalisten voor 43ste Verkiezing Aardbeiprinses

MELSELE. In de Kadans heeft Rik Vervecken van Artiestenbureau VAK, de 12 finalisten voor de verkiezing van de Aardbeiprinses 2005 voorgesteld. Christel Mertens, uittredend prinses wenste hen succes toe en vertelde welk een onvergetelijk jaar ze meemaakte. Ze vroeg te kandidaten te beseffen welke mooie dingen hen ook te wachten staan.

De verkiezingsshow zal plaatsvinden op donderdag 5 mei vanaf 21u. De presentatie gebeurt door Vera Wesenbeek, zus van het bekende televisiegezicht Lynn. Na de pre-selecties in de "Lamme Goedzak" te Zoersel, beleven 12 kandidaten over. Bij hen ook 3 meisjes uit de Wase regio. Sofie Janssens is uit Melsele zelf en is 19 jaar. Ze studeert voor juwelier-horlogemaker en werkt in haar vrije tijd in het Waasland Center te Sint-Niklaas. Uit die stad behoort de 23-jarige Leen Rombaut bij de kandidaten. Ze is Internationaal Management-assistent en heeft zeker een opvalle"nd leuke hobby met ballonvaren.


Uit de regio is er tenslotte ook nog Ellen Willems uit Beveren, 21 jaar en studente aan de Karel De Grote Hogeschool in Antwerpen. Ze houdt het in haar hobby's graag sportief en geeft zelf ook al dansles. Ook paardrijden staat op haar lijst en ze neemt deel aan de verkiezing omdat ze iets wil doen buiten het alledaagse leven.


De Wase meisjes nemen het op tegen Heleen Bastiaennsen uit Oostmalle, 16 jaar en in opleiding voor kapster; Ashley Struik uit Borsbeek, 17 en studente grafiek die houdt van tekenen en mode ontwerpen; Inge Vanhentenrijck uit Turnhout, 21 en actief in horeca als kok en als hobby kijkt ze graag voetbal; Nathalie Misotten uit Mortsel, 22 en is receptioniste en verzorgd onthaal en doet PR in een bedrijf; Sandra Cornelissens uit Stabroek, 17 en studente 5de jaar handel en speelt keybord; Nina Bolkhovitina woont in Leuven, is 18 jaar en is  afkomstig uit Kazakstan meer woont al 6 jaar in ons land en is studente; Kik Tiffany uit Deurne is er 16 en studeert latijns-moderne, Jessica Van Gestel uit Oostmalle, 17 en volgt kantooropleiding en tenslotte is er nog Jessica Van Puyenbroeck uit Wilrijk die als 16-jarige secretariaat-talen volgt in Sint-Lievens in Antwerpen.


Op donderdag 5 mei zullen zij zich voorstellen aan het publiek en de jury, interviews weggeven, een persoonlijke act brengen en uiteraard een modeshow verzorgen voor Romantica, Tan-Tan en Absil Brilcentrer en met de medewerking van Kapsalon Allure. Tijdens de verkiezing is er een optreden van Idoolwinnaar 2004 Joeri.
De prinses krijgt een hele boot aan prijzen zoals een 8-daagse luxereis naar Madeira, een 4-daagse citytrip naar Barcelona, een koelkast, een microgolfoven, een damesfiets, een verwenarrangement, een maand auto-leasing Ford Streetka, kleurenportret op groot formaat, een schilderij, gastronomische maaltijd, gelaatsverzorging plus een set gelnagels,waardebon voor 1/10de van haar gewicht aan vlees, autoradio CD-speler en een bloemtuil. Ook de eredames krijgen een rij prijzen.


Voor alle finalisten is er een bon voor een rugmassage met warme lavasteen, een geschenk, bloemen en een mandje aardbeien. (F)