Zo wordt wijk Den Es weer leefbaar

MELSELE. Belangrijke werken worden uitgevoerd op de Melseelse wijk ‘Den Es’ in de straten Heirbaan, Esstraat en Schaarbeekstraat. Het is daar de verbindingsweg viaduct aan de gevangenis naar de Kruibekesteenweg Beveren (De Hen). Een weg die ook scoort in het sluipverkeer (van en naar de E17).

Reeds in 2011 konden de bewoners kennismaken met de plannen. Nu worden ze uitgevoerd. De gemeente Beveren heeft er 3,4 miljoen euro voor uitgetrokken en voor dat geld heb je natuurlijk heel wat. Het deel Biestraat (gevangenis) tot de Es geeft reeds een beeld hoe de Schaarbeekstraat er uit ziet met een dubbelrichtingfietspad van zo’n 2,5 meter breed.

De aannemer moest vooraf ook de riolering er realiseren en in totaal zal hij na afloop toch een 5 km trioolbuizen in de grond hebben gestopt. Er zal dan ook 25.000 vierkante meter weg bedekt zijn met asfalt. Aan het begin en einde van de wijk worden poorteffecten gecreëerd of een versmalling met een paar bomen. Ook wegversmallingen zullen moeten bijdragen tot de veiligheid. Het is de bedoeling die snelheid af te remmen tot 30 km.

In de wijk zelf loopt een fietspad links en rechts van de weg. Daar komen ook de parkeerstroken. Het deel van de Heirbaan vanaf het kruispunt met de Veldstraat aan café Trefpunt, zal verbreed worden tot 5,20 meter. En er is wel een fietspad van 2,5 m voorzien langs de kant van de E17. Er liggen nu uitwijkstroken maar toch worden de bermen er stukgereden omdat niet iedereen hoffelijk is en niet uitwijkt. Aan dit deel moet nog worden begonnen. (flvdv)

 

 

Lees ook:

BEVEREN. Ook in Beveren valt er wel wat nieuws te rapen. Een kort overzicht in woord en beeld. In 2011 vestigde het Beverse Runners Service Lab van Jempi en Koen Wilssens zich in Zwijndrecht in...

BEVEREN. In het kader van de vernieuwing van de Heirbaan richting wijk Den Es zal ook het kruispunt Wilde Haan aan café De Hen worden aangepakt. En dat zal drastisch zijn, op een moderne manier. Er...