Eerste cultuurnacht in het Provinciehuis van Antwerpen lokt 3000-tal bezoekers

ANTWERPEN. De eerste editie van de Cultuurnacht is een succes geworden. Volgens de organisatoren kwamen 3000 bezoekers afgezakt naar het Antwerpse Provinciehuis. Het opzet om de bezoeker, onder het motto 'Geen cultuur zonder vuur' geen kunst zonder passie?, een soort culturele reis te bieden doorheen het lente- en zomeraanbod aan culturele activiteiten in de Provincie Antwerpen, kon het publiek duidelijk bekoren.

Bezoekers vonden het een gepast initiatief om afscheid te nemen van het winterse uur en de daarbij horende donkere dagen.


Vooral het muziekoptreden van Goddam!, een nieuw prestigieus project rond Nina Simone dat op 21 april in de Arenbergschouwburg in Antwerpen in première gaat en de a capella formatie Voice Male bleken voltreffers. Het aantreden van de vele bekende schrijvers en acteurs 'op de taalzolder' en 'in de arena' waar zeven duo's elkaar ontmoetten voor een boeiende confrontatie was een schot in de roos. Vooral het debat tussen Herbert Flack en Nathalie Meskens, bekend als Kaat van 'Kaat & Co', lokte een volle raadszaal in het Provinciehuis.
Dankzij het succes van deze eerste editie is de kans groot dat er een tweede editie zal komen.