Niet te missen Antwerps nieuws

Het nieuws uit Antwerpen boeit de Waaslanders. We melden dat er opnamen komen voor de Duitse politiereeks "Tatort", dat er weer een ringabonnement kan aangeboden worden door 'de baas' van het bedrijf, dat de Sinksenfoor een week langer gaat duren en dat op Linkeroever een avonturenslinger komt langs de wandeldijk.

Ringabonnement verbetert mobiliteit tijdens tweede fase
ANTWERPEN/WAASLAND. Tijdens de 2de fase van de wreken aan de ring biedt De Lijn weer een 'ringabonnement' aan waarmee De Lijn alle bedrijven en organisaties in en rond Antwerpen de kans geeft om voor hun werknemers een voordelig abonnement te betalen. Voor de prijs van een abonnement van 3 maanden, 67,60 euro per werknemer, geven werkgevers hun werknemers 4 en een halve maand toegang tot het net van De Lijn in heel Vlaanderen. De werknemer krijgt er bovendien hetzelfde abonnement voor de partner of een ander gezinslid gratis bij.
Het Ringabonnement wordt niet alleen in de stad Antwerpen aangeboden maar ook in de randgemeenten Beveren, Kruibeke en Zwijndrecht wordt aan, bedrijven en organisaties de kans geboden. Na een evaluatie bij de personeelsleden van de stad Antwerpen, bleek dat het Ringabonnement vorig jaar een succes was. Het college besliste daarom ook dit jaar weer het Ringabonnement in te voeren als een "Minder Hinder-maatregel". Ze promoot namelijk duurzaam woon-werkverkeer voor de periode dat de stad moeilijker bereikbaar zal zijn.
Het abonnement is gekoppeld aan andere Minder Hinder-maatregelen van de Vlaamse overheid die de doorstroming ten goede komen,, en hierbij wordt gedacht aan een uitgebreider aanbod van het openbaar vervoer, extra zitplaatsen op de treinen, herschilderen van de fietsroutes naar Antwerpen, vrije busstroken langs de autosnelwegen naar Antwerpen?
De stad Antwerpen biedt met het Ringabonnement haar 8 000 werknemers ?n hun partner een alternatief aan voor de wagen voor de periode van 11 april tot en met 31 augustus 2005. Wase bedrijven hebben dus ook die mogelijkheid.(F)


Voor 'Tatort' filmen in Antwerpen
Het schepencollege van Antwerpen heeft de medewerking goedgekeurd aan de opnames voor de bekende Duitse televisiereeks "Tatort". Een politiereeks van de Duitse zender WDR Keulen met inspecteur Ballauf (Klaus Behrendt) en inspecteur Schenk (Dietmar B?r).
Omdat het in de te filmen aflevering over een deal gaat van illegale diamanten, kan diamantestad Antwerpen wel best ingeschakeld worden.
De Duitse politie roept de hulp in van de Antwerpse politie als specialisten uit het wereldcentrum van de diamant. De inspecteurs komen naar Antwerpen en met de hulp van de Vlaamse collega's worden de dealers opgepakt.
De opnamedagen zijn gepland tussen maandag 2 en woensdag 4 mei. De opnameleider in Vlaanderen is Jo Van Hende die onder meer in de "De zaak Alzheimer", "De Kus" en "Gevangen" zijn sporen verdiende. Als locaties heeft het productiehuis al laten weten dat ze onder meer interesse hebben voor het Eilandje, de haven, wijk "Den Dam" en de omgeving van het Centraal station.(F)

Sinksenfoor week langer open voor bezoekers

De Sinksenfoor van Antwerpen is een jaarlijks weerkerend succesnummer dat tot diep in Oost-Vlaanderen een aantrekkingskracht heeft. Het Antwerpse schepencollege heeft beslist dat de foor 2005, een week langer open zal zijn dan gebruikelijk. De Sinksenfoor op de gedempte Zuiderdokken start officieel op Pinksterzaterdag 14 mei en loopt tot zondag 26 juni om middernacht.
Omdat Pinksteren dit jaar zeer vroeg valt en de volgende foor in Brussel pas zeer laat begint, werd gevraagd de foor dit jaar niet vijf maar zes weken te laten duren. Het schepencollege ging daar op in maar heeft wel met de beroepsverenigingen afgesproken om de opbouwperiode, die aan de foor vooraf gaat, met ??n week in te korten. Zo wordt het terrein van de Zuiderdokken, net als vroeger slechts 8 weken ingenomen. De opbouw start zo op maandag 2 mei. Vanaf dan kan er ook niet meer geparkeerd worden op het foorterrein tot middernacht 26 juni. Zo bekeken duurt de Sinksenfoor voor de foorkramers evenlang maar voor de bezoekers een week langer! (F)

Linkeroever krijgt een avonturenslinger langs de wandeldijk
Ook Linkeroever vaart wel bij het investeringsprogramma dat de stad Antwerpen uitwerkt en waarbij de vernieuwing van de bestaande en de aanleg van enkele nieuwe speelterreinen opgenomen zijn. Op Linkeroever langs de Scheldewandeldijk, staat de uitbouw van een heuse avonturenslinger op stapel.
De Scheldewandeldijk tussen het Frederik Van Eedenplein en de camping De Molen is een drukbezocht recreatiegebied. Aan de picknickweide even verderop ligt een grote speeltuin.
De stad Antwerpen wil de wandeldijk nog meer recreatieve waarde geven door het spelaanbod voor kleine kinderen uit te breiden. Omwille van de nabijheid van de Schelde is gekozen voor het thema 'Vikings'.
Langs de wandelweg worden meerdere kleine speelpleintjes gebouwd met houten speeltuigen zoals de scheepsromp van een snek, een vikinghuis, een vissersdorpje e.a. geplaatst. De speelterreinen worden nog avontuurlijker door de aanplanting van enkele bijkomende bomen.
Om de avonturenslinger gerealiseerd te krijgen, heeft de stad Antwerpen de goedkeuring nodig van de Vlaamse overheid en de Immo Yachtclub die eigenaar zijn van een deel van de gronden. De stad financiert de aanleg van de speelterreinen en staat in voor het onderhoud ervan.De stad beschikt over 156 speelterreinen met samen meer dan 1.500 toestellen. Ze worden allemaal in orde gebracht volgens Europese veiligheidsnormen.(F)