Jong-CD&V met ludieke actie 'Gegrond'

SINT-GILLIS -WAAS/ STEKENE De Jong CD&V vindt dat er dringend nood is aan een gezond grond- en woningenbeleid. Daarom gaan ze de marktgangers op zaterdag 26 maart op de markt van Stekene informeren over woonsituatie in eigen streek. Op maandag 2 mei wordt de actie herhaald op de markt in Sint-Gillis-Waas.
CD&V stelt vast dat prijs van bouwgronden de laatste jaren angstwekkend is gestegen.  De laatste 12 jaar is de prijs zelfs verdrievoudigd, terwijl de verkoop van het aantal bouwgronden afnam.  Deze prijsstijging is te verklaren doordat priv? -personen  gronden voorbehouden voor hun kinderen, bepaalde stukken bouwgrond eigendom zijn van het OCMW of de gemeente zonder dat die daarvan op de hoogte zijn en ten laatste door makelaars en immokantoren die speculeren met gronden.  Door migraties is het vaak zo dat jonge plaatselijke gezinnen zelden betaalbare gronden in eigen streek vinden.
Jong CD&V heeft dan ook zijn eigen voorstellen geformuleerd. Om hun eisen kracht bij te zetten slaan twee jongerenafdelingen Jong-CD&V Sint-Gillis-Waas & Stekene, de handen in elkaar en maken zij de plaatselijke marktdag onveilig.  De jonge politiek -ge?nteresseerden delen zand uit maar ook iets lekkers mag verwacht worden.(F)