Ster Koninklijke Harmonie Ste. Cecilia uit Eksaarde blijft schitteren

EKSAARDE. De Koninklijke Harmonie Ste. Cecilia uit Eksaarde gaat op kruissnelheid het voorjaar in. Vorig weekend werd al volop vertrouwen getankt voor het traditionele lenteconcert dat plaatsvindt op 30 en 31 mei.

Tijdens de provinciale muziektornooien op 6 april in CC De Biekorf in Lebbeke, bevestigde de Harmonie haar klassering in de afdeling 'Uitmuntendheid'. Vier jaar na de promotie naar deze hogere afdeling staat de vereniging uit Eksaarde te pronken met grote onderscheiding, een (al dan niet verwacht) topresultaat. Dirigent Marc Weyers spreekt vol lof over zijn muzikanten en hun prestatie. "Het is natuurlijk niet niks om bij de eerste bevestiging in Uitmuntendheid al zo’n resultaat neer te zetten. De muzikanten mogen terecht fier zijn op hun werk, de vele repetities hebben duidelijk hun vruchten afgeworpen. Er zit nog steeds muziek in ’t Muziek!"

Wie denkt dat de Harmonie na de tornooien op haar lauweren rust, is er aan voor de moeite. "We zijn al volop bezig met ons lenteconcert 'Terug thuis als de bladeren vallen', een groot multimediaal project rond Wereldoorlog I en de herdenking ervan.", vertelt een enthousiaste Weyers, "Ons resultaat in Lebbeke is zeker een sterke motivering om ook tijdens deze concerten een knalprestatie neer te zetten."

Wie de Harmonie aan het werk wil zien, kan dat op 30 en 31 mei in Sporthal De Muylaert in Eksaarde. Kaarten voor beide avonden zijn verkrijgbaar bij leden en bestuur, via de website www.harmonie-eksaarde.be of telefonisch via 0473 91 81 07. (mb)

 

Lees ook:

EKSAARDE. De Koninklijke Harmonie St. Cecilia Eksaarde organiseert op 23 en 30 januari de concerten 'Suoni Della Musica'. Met de concertreeks wil de harmonie de 26-jarige sopraan Lies Vandewege...