Kruibeekse Milieudienst kent intense werking


GROOT-KRUIBEKE. De gemeentelijke milieudienst heeft een belangrijke functie en dat wordt maar pas duidelijk als op een rij wordt gezet welke taken de 2 ambtenaren hebben. Veerle De Booser is de milieuambtenaar en Dirk Van Puymbroeck de assistent-milieu. Wat allemaal komt kijken bij een goed gestructureerde milieudienst staat achter hun naam. Dirk Van Puymbroeck verzorgt de loketfunctie milieu voor wat het indienen van milieuaanvragen, natuuraanvragen, kapvergunningen en subsidiedossiers betreft. Hij kijkt deze aanvragen ook na op volledigheid. Hij volgt de wettelijke procedures van deze dossiers op zoals openbaar onderzoek, bekendmaking, vragen van adviezen, opmaken beslissingen schepencollege en werkt deze administratief af.
Dirk organiseert de jaarlijkse landbouwtelling, maakt de inventaris van verkrotting en leegstand op en doet de controles in dat verband. Tenslotte volgt hij de werkgroep i.v.m. de rattenbestrijding op  en is tevens compostmeester.
Veerle De Booser, die in 4/5 dienstverband werkt,  vult alle andere taken milieu zo goed als mogelijk in. Dat betekent adviesverlening aan schepencollege m.b.t. milieuaanvragen, aanvragen in het kader van natuurdecreet, subsidieaanvragen. Ze vervult ook de loketfunctie voor alle andere aspecten milieu. Zo is zij het  aanspreekpunt voor burgers met milieuklachten of met vragen i.v.m. milieuonderwerpen.
Als toezichtstaak vervult ze de controle hinderlijke inrichtingen tweede en derde klasse en verder zorgt zij voor het uitwerken van de bepalingen Samenwerkingsovereenkomst en "administratieve" opvolging, ontwerpen of co?rdineren van specifieke projecten inzake natuur- of groenbeheer, opvolgen afvalbeheer en -verwerking, volgen stuurgroep intercommunale Ibogem. Veerle staat ook in voor het uitwerken van natuureducatieve initiatieven en het voeren van sensibilisatie naar de bevolking, het opvolgen van duurzaamheidstaken, waaronder milieuverantwoord productgebruik en de milieustudies van de hogere overheid m.b.t. grondgebied van de gemeente.
Ze doet het secretariaat van de milieuraad en pleegt overleg in verschillende stuurgroepen o.a. Intercommunale land van Waas en het provinciaal overleg voor milieuambtenaren. Tenslotte zorgt Veerle De Booser nog voor de opmaak van het milieujaarprogramma en eventueel subsidiedossiers. (F)