Beslissingen van het Beverse college

BEVEREN. In 2010 nam de gemeente Beveren het crisiscommunicatiesysteem Domino in gebruik. Het is een systeem om heel snel mensen te bereiken via gsm of telefoon in geval van rampen of incidenten, en heeft reeds meermaals zijn nut bewezen. Het systeem zelf werd aangekocht bij het Franse Gedicom, maar het is de firma Cevi uit Gent die instaat voor het actueel houden van de referentiedatabanken. Dat contract liep eind 2013 af. Het college beslist om met Cevi onderhandelingen te starten met het oog het verlengen van dit contract tot eind 2014.

Het college besliste om het binnenschrijnwerk van de verschillende ontmoetingscentra te herstellen en op te frissen. Hiertoe wordt een budget vrijgemaakt van 8 000 EUR. De werken worden uitgevoerd door medewerkers van de technische dienst gebouwen.

In de sporthal Melsele  wordt een nieuwe keuken geplaatst. De kosten hiervoor worden geraamd op 2 500 EUR. De werken worden uitgevoerd door medewerkers van de technische dienst gebouwen.

Het college maakt de nodige middelen vrij voor diverse onderhoudswerken aan de schoolgebouwen:
Er komt een algemeen nazicht van de ramen en deuren. Dit is niet alleen belangrijk in functie van een rationeel energieverbruik, maar ook voor de brandveiligheid. (raming: 21 600 EUR)
Voor diverse scholen worden prikborden gemaakt. (raming: 5 000 EUR)
De ramen en deuren van de gemeentelijke basisschool van Vraseneworden opnieuw geschilderd . (raming: 6 000 EUR).
Al deze werken worden uitgevoerd door medewerkers van de technische dienst gebouwen.

In het voorjaar van 2013 lanceerde de gemeente Beveren het Project CROES CONTROLE, een gezamenlijk project van de gemeente Beveren, de lokale politie, het Centrum voor Geestelijke Gezondheid Waas en Dender en Drugpunt Waas. De mosterd werd gehaald bij stad Turnhout, maar de projectmedewerkers pasten het project aan, aan de lokale situatie. De doelstelling van het project situeert zich op 3 terreinen:
*** De deelnemers informeren over de verschillende aspecten van de ongevallenproblematiek en hen alternatieven aanreiken die verkeersveilig gedrag kunnen bevorderen.
*** De leerlingen stimuleren tot het ontwikkelen van een kritische ingesteldheid tegenover herkenbare risicofactoren in het verkeer.
*** De leerlingen ervan bewust maken dat hun eigen verantwoordelijkheidsgevoel een doorslaggevende rol kan spelen bij het voorkomen van (weekend)ongevallen.
Het project richtte zich naar de leerlingen van de 3e graad secundair onderwijs en werd positief onthaald door leerlingen en leerkrachten. Het college beslist daarom om het project dit jaar te hernemen in de week van 10 tot en met 14 maart. Ook nu zijn de leerlingen van de derde graad secundair van de Beverse scholen de eerste doelgroep. Nieuw dit jaar is de projectavond voor de ouders van deze leerlingen.

Het college besliste om vanuit het budget “kernversterkende maatregelen” een toelage toe te kennen aan de handelaarsverenigingen Zo Vrasene (7 500 EUR) en De Verrekopers Verrebroek (7 039,78 EUR) als tussenkomst in de kosten voor de plaatsing van feestverlichting tijdens de eindejaarsperiode.  Daarnaast krijgt vzw De Verrekopers nog een extra toelage van 1 410 EUR als tussenkomst in de initiatieven die deze vereniging in 2013 nam ter bevordering van het handelsgebeuren in Verrebroek.

Het college beslist om verschillende werken uit te voeren aan jeugduis Togenblik:
- de schade ten gevolge van vochtproblemen wordt aangepakt
- in de repetitieruimtes komt akoestische vloerbekleding
- het blad van de toog wordt vervangen
De werken worden uitgevoerd door medewerkers van de technische dienst gebouwen.(flvdv)

 

Lees ook:

MELSELE. Maandag 8 oktober start de aannemer met de rioleringswerken in de Spoorweglaan en Perzikenlaan. De Spoorweglaan wordt ter hoogte van de Kerkenhoek afgesloten voor alle doorgaand verkeer. Er...

MELSELE. De werken aan de kruispunten Koolputstraat - Dijkstraat en Gaverlandstraat – Schoolstraat zitten op schema. Zonder weerverlet zal de N450 terug open zijn op vrijdagavond 1 september....

BEVEREN. Op donderdag 15 februari 2007 start Heijmans Vastgoed met  de werken voor De Warandestraat in het centrum van Beveren. De Warandestraat wordt een nieuwe woon-, winkel- en wandelstraat...

SINT-GILLIS-WAAS. Vanaf maandag 26 februari worden nutswerken uitgevoerd aan de pare zijde van de Kerkstraat tussen de school De Klimop en de bibliotheek. Om veilig verkeer te garanderen wordt er...

MELSELE. Vanaf maandag 19 maart wordt in de Kalishoekstraat, tussen Hennenneststraat en Bergmolenstraat, en in de Koolputstraat, tussen de Broekstraat en de Dijkstraat, een werfzone ingericht ...

MELSELE. De collectorwerken in Melsele zitten op schema. Vandaag, woensdag 6 juni, wordt de dekplaat van het overtstort in de A. Rodenbachlaan gegoten. Hierdoor zijn de stembureaus in sporthal...