Vlaams Belang Beveren wil meldpunt voor sluikstorten

GROOT-BEVEREN. Het Vlaams Belang heeft bij een rondvraag vastgesteld dat de inwoners niet precies weten aan wie zij een sluikstort of achtergelaten vuilniszakken moeten melden. Fractieleider Bruno Stevenheydens wil dan ook in de gemeenteraad van dinsdag 22 maart, aandringen om een meldpunt te voorzien  dat bestaat uit een specifiek e-postadres en een gratis telefoonnummer. Ook een goed aangekondigde gemeentelijke actiedag tegen zwerfvuil zal door het Vlaams Belang op de gemeenteraad worden voorgesteld. De gemeente Beveren kampt  net zoals andere gemeenten, met het probleem van sluikstorten en het achterlaten van zwerfvuil. Wie een sluikstort opmerkt kan dit melden aan de milieudienst en tijdens het weekend wordt men automatisch doorverbonden met de politie en wordt de melding maandagochtend doorgegeven aan de milieudienst.
Maar het Vlaams Belang vindt dat de bereidheid, om de aanwezigheid van een sluikstort of achtergelaten vuilniszakken te melden, dient verbeterd te worden. Daarom het meldpunt. Hierbij hoort een effici?nte en eenvoudige informatiecampagne in de pers, het informatieblad 'Onze gemeente' en via de gemeentelijke webstek.
 Omdat de wegen en bermen in het havengebied sterk verontreinigd zijn met zwerfvuil stelt de Vlaams-Belangfractie voor om hierover eveneens een infocampagne te voeren en de medewerking te vragen van de bedrijven en andere diensten in het havengebied.
"Zowel de verspreiding van een folder aan de vrachtwagenbestuurders via de bedrijven en eetwagens in het havengebied, als het plaatsen van enkele verbodsborden tegen sluikstorten en zwerfvuil vormen een stap in de goede richting.", aldus Stevenheydens.
Hij ziet het ook mogelijk om een aantal vrijwilligers aan te spreken die een actie ondernemen waarbij de nodige  handschoenen en zakken worden voorzien. Dat past eveneens binnen het campagnebeeld van de actie tegen zwerfvuil.(F)