11 Bataljon Genie schenkt aan goede doelen

ZWIJNDRECHT. Het 11 Bataljon Genie houdt vast aan een goede traditie om tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie een cheque te geven aan goede doelen. Dit jaar werden de peterinstellingen en de vzw Roman met een bedrag van 9000 euro ondersteund.

De 1ste Medium Compagnie Gevechtsgenie heeft het peterschap over de v.z.w. De Kleine Dennen te Knokke Heist, een kleinschalig initiatief dat instaat voor de zorg en begeleiding van minderjarigen die zich in een problematische opvoedingssituatie bevinden.
De 6de Compagnie Constructie zet zich in voor de v.z.w. Triangel uit Lovendegem een dienstencentrum voor 300 volwassenen en kinderen met verstandelijke handicap.
De 68 Compagnie Lichte Gevechtsgenie (de para-commando’s) bekommeren zich over v.z.w. De Buidtelberg, een basisschool voor buitengewoon onderwijs type 3 te Houthalen- Limburg.
De Staf en Diensten Compagnie engageren zich voor de v.z.w. Tehuis Sint-Carolus uit Sint-Niklaas een begeleidingstehuis voor bijzondere jeugdzorg.
Het 11 Bataljon Genie steunt ook nog de v.z.w. Luitenant-generaal Roman, een charitatieve organisatie intern Defensie.

De financiële bijdragen komen voort uit de verschillende PR-evenementen die georganiseerd worden door het bataljon. Voor 2014 staat er ook al heel wat gepland: zo is er het motortreffen op 7 juni 2014 en de wandeldag op 21 september 2014. Het 11 Bataljon Genie is in volle actie te zien van 3 tot 5 oktober 2014 tijdens het bouwen van een pontonbrug over de Schelde te Antwerpen, ter herinnering aan WOI. (mb)