Beverse korte ritten in de prijzen

BEVEREN. Het gemeentepersoneel van Beveren heeft met 110 deelnemers de meeste ritten en kilometers per persoon afgelegd. Die mooi prestatie leverde Beveren de groepsprijs, een set NMBS-cheques en een Bongobon Nachtje Heen en Terug, op. Bovendien kregen alle deelnemers een biologisch ontbijt. In totaal deden 1.386 deelnemers en 147 groepen mee aan de actie 'Mijn korte ritten'. Zo'n 24 gemeentebesturen schaarden zich achter de campagne.

De campagne 'Mijn korte ritten' is een initiatief van Mobiel 21 vzw, een beweging voor duurzame mobiliteit die het stappen en fietsen voor korte afstanden tot 5 km wil stimuleren. Dat is nodig want een Vlaming legt jaarlijks gemiddeld 450 kilometer af aan korte autoritten tot 5 kilometer. In veel gevallen is fietsen of te voet gaan een perfect alternatief. 

Aan de campagne, die dit voorjaar liep, deden 1.386 deelnemers en 147 groepen mee. Samen legden zij 102.740 kilometer af, of 2,6 keer rond de Aarde. Dat was een besparing van 4,11 kilogram fijn stof uitstoot, 16.849 kilogram CO2 en 32.877 euro individuele kosten en 47.260 euro maatschappelijke kosten. De deelnemers verbrandden 4.591.602 extra kilocalorieën. Het gemeentepersoneel van Beveren schreef met 110 deelnemers in voor de campagne en sleepte de groepsprijs in de wacht omdat het de meeste ritten en kilometers per persoon aflegde. Eerste schepen Bruno Stevenheydens stapte en fietste zich een Bongobon Nachtje Heen en Terug rijker. (mb)

 

Lees ook:

TEMSE. In Temse is gisteren de campagne 'Mijn korte ritten' op gang getrapt met een symbolische fietstocht. Met de campagne wil het gemeentebestuur het gebruik van de auto voor afstanden...

TEMSE. Op 21 maart start in Temse de campagnemaand 'Mijn korte ritten'. Daarmee wil de gemeente   haar inwoners aansporen om voor afstanden korter dan 5 kilometer de auto op stal...