Sint-Niklaas is Muziekcafe (Thalassa) rijker

SINT-NIKLAAS. Niet alleen de Stationsstraat kreeg een grondige renovatie, ook in de buurt van deze winkelstraat beweegt er wat. Zopas opende Muziekcafé Thalassa aan de Kleine Laan 11 te Sint-Niklaas. Onbezorgd Belgisch tafelen gekoppeld aan een streepje pop, jazz en blues dat live wordt gebracht. Als daar geen muziek in zit...

Elke maandagavond organiseert de bekende uitbaatster Claire Van Meerbeeck van Thalassa sfeervolle jazz- en bluesavonden. Met enerzijds een huisorkest dat tweewekelijks terugkomt, en anderzijds een jamsessie waar iedereen aan kan meedoen, komt elke muziekliefhebber ruimschoots aan zijn trekken. En er is nog meer. Om de naam muziekcafé eer aan te doen is er elke eerste zondag van de maand een ontbijtconcert. Het principe is simpel. U reserveert een tafeltje en voor een mooie prijs krijgt u een uitgebreid ontbijt terwijl een livemuzikant zijn oeuvre over het muziekcafé drapeert. Het genre is heel divers en kan gaan van pop, jazz en blues tot akoestische covers, maar allemaal aangenaam om te horen tijdens een rustig ontbijt. Omdat alles in een no-nonsense sfeer verloopt, zijn zelfs verzoeknummers mogelijk; Elke zaterdagavond worden de aanwezigen teruggeflitst naar de good old days met muziek van The Beatles, Rolling Stones, Roy Orbison, Cliff Richard, enz. Tijdens de ‘Oldies Night’ wordt er enkel met 45-toeren vinylplaatjes gespeeld om de juiste sfeer te creëren.

Bourgondisch tafelen

Maar muziek is niet de enige reden om af te zakken naar Muziekcafé Thalassa. Er is altijd een mogelijkheid om het café te reserveren voor een (privé) feestje of vergadering. Ongeveer 70 gasten kunnen in de beste omstandigheden tafelen. Receptie, verjaardagsfeest, of gewoon een reünie met vrienden: alle formules en mogelijkheden zijn mogelijk. En uiteraard kunnen er ook hapjes of etentjes geserveerd worden op het feest. Want eten in Muziekcafé Thalassa is eveneens een must. Achter het fornuis specialiseert gastheer Ignace Gorrebeeck zich in kip aan 't spit. Een half ‘kieksken’ komen eten met een van de verschillende sauzen en brood verdient zondermeer aanbeveling. Elke week is er ook nog een suggestie van de chef waarbij iets verrassend op tafel komt. Tijdens de zomer kan u van het eten en drinken genieten op het tuinterras achteraan het café. Door de ligging aan de achterkant van het café kan u rustig een babbeltje slaan zonder geluidshinder van het passerende verkeer, en dat in een verrassend groene omgeving. (mdw)